Πυρετός διαβουλεύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι στόχος αποτελεί η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι αύριο Σάββατο, προκειμένου την Κυριακή να ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group και να εγκριθούν η υποδόση των 2 δισ. ευρώ και κεφάλαια 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), την Πέμπτη, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφωνα Αλεξιάδη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, τέθηκε επί τάπητος η πρόοδος των διαπραγματεύσεων και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας.

Τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας αποτελούν τα βασικά προβλήματα προς επίλυση, με την Αθήνα να διαμηνύει στις Βρυξέλλες ότι τα ζητήματα αυτά συνδέονται άμεσα με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την απαρέγκλιτη υλοποίηση του νέου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης