«Η κρατική ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει σε μερικές εβδομάδες και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο, ως μία υγιής επιχείρηση με μικρότερο αριθμό προσωπικού» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την εξυγίανση του οργανισμού, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και των δύο άλλων εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νέα κρατική τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε μερικές εβδομάδες και το αργότερο μέχρι τις αρχές φθινοπώρου» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου στο Reuters. «Με βάση το νέο οργανόγραμμα για τη λειτουργία της νέας τηλεόρασης, ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι μικρότερος, θα στελεχωθεί με ικανότερους εργαζομένους. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα χρειαστεί περισσότερους από 1.200».

Αυτήν τη στιγμή η ΕΡΤ απασχολεί 2.600 εργαζομένους περίπου. Ο κ. Κεδίκογλου είπε, πάντως, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε αποφασιστεί πριν από ενάμιση μήνα, δεν έγινε κατ’ εντολή της τρόικας και ότι δεν σχετίζεται με το «ναυάγιο» της πώλησης της ΔΕΠΑ.

«Το γεγονός ότι η ΕΡΤ έκλεισε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για κλείσιμο σχετίζεται με το γεγονός ότι υπήρχε ο φόβος για τη δημιουργία καταστροφών στην περιουσία της κρατικής τηλεόρασης και το αρχείο» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και είπε ότι «με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού».

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε για την κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ Α.Ε., λέγοντας ότι μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού διακόπτεται η μετάδοση των εκπομπών.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης και όλους τους ραδιοσταθμούς ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ ετησίως και ο Σ. Κεδίκογλου μίλησε για «χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».

Διαβάστε επίσης: Πολιτικό θρίλερ με την ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης