Στο τρίπτυχο ρευστότητα στην αγορά, αναπτυξιακές δράσεις και αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού του κάθε υπουργείου επικεντρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα τέθηκε ως στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας με στόχο την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η εξόφληση, από τα χρήματα της πρώτης δόσης, των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να ανακτηθεί η αξιοπιστία του κράτους. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση σωστού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τόνισε πως είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που συνολικά ανέρχονται σε 9,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 850 εκατ. αφορούν στην επιστροφή φόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο θέμα της τήρησης των προϋπολογισμών, τονίζοντας: «Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία. Θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός. Ζητούμενο είναι οι θέσεις εργασίας και εκεί θα κριθούμε», ενώ ζητώντας την τήρηση των μέτρων ανέφερε: «Σας θέλω όλους αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε και πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου».

Σε κοινωνικό επίπεδο, ήταν περισσότερο από προφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια και στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες με καλύτερη δημόσια διοίκηση και ταχύτερα αποτελέσματα», ενώ θέλοντας να επιστήσει την προσοχή σημείωσε: «Πήραμε από την Ευρώπη πιστοποιητικό καλής διακυβέρνησης, που δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης