Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί. Ο κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε με χαμόγελο τον κ. Τσίπρα, τον οποίο και αγκάλιασε εγκάρδια, πριν κατευθυνθούν μαζί, πιασμένοι χέρι – χέρι, στην αίθουσα συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο συναντήσεών του με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

Έπειτα από τις τελευταίες επαφές των νέων κυβερνητικών στελεχών με Ευρωπαίους εταίρους, κρίσιμης σημασίας θεωρούνται και οι επαφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης