LIVE TO AΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα 24ωρο πριν από την κρισιμότατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ναύπλιο αναφέρθηκε εκ νέου στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της ραδιοτηλεόρασης, βάζοντας στο τραπέζι για ακόμη μια φορά το δίλημμα «πτώχευση ή δόση».

Ήδη συμπληρώνονται έξι μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζομένους να αναμένουν το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφανθεί θετικά για την απεργία τους, ώστε να ανοίξει και επίσημα ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το πάγωμα των απολύσεων και το νέο πλαίσιο διαλόγου με την κυβέρνηση.

Την ώρα όμως που οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης εμμένουν στη στάση τους για «ανοιχτή ΕΡΤ», ο Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο διεμήνυσε πως «άνοιξε η πόρτα της μεγάλης αλλαγής» και «αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους ότι η ΝΔ δεν θα χρεωθεί τις έκτακτες εκλογές και το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάστρο βολεμένων η ΕΡΤ»

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως αυτή η ΕΡΤ έπρεπε να καταργηθεί. «Θα αποκαλυφθεί η σπάταλη, η ΕΡΤ είχε οκταπλάσιο προσωπικό, με μηδαμινή τηλεθέαση. Τα δημόσια κανάλια της Ευρώπης έχουν καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη τηλεθέαση. Πλέον δημιουργούμε μία ραδιοτηλεόραση αδέσμευτη, ανεξάρτητη, βάσει των διεθνών προτύπων».

Μηνύματα στους κυβερνητικούς εταίρους

«Δεν μπορούμε να ζούμε με μνημόνια, όταν κάποιοι πληρώνουν τα πάντα και κάποιοι γλιτώνουν τα πάντα» επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς. 

«Έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, κλειστές επιχειρήσεις, μικραίνει συνεχώς ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος έπρεπε να συντηρεί τον δημόσιο. Αυτό έπρεπε να σταματήσει».

«Κάποιοι προσπαθούν αφελώς να μας εγκλωβίσουν σε διλήμματα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Εμείς πάντως δεν θα το χρεωθούμε, και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

«Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας με νόημα πως για την περικοπή 2.000 θέσεων στο Δημόσιο υπήρχε κοινή απόφαση των τριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης