Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας συνεργασίας επισφραγίσθηκε όπως όλα δείχνουν- κατά τη συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις λίστες της «Λαϊκής Ενότητας» αξιολογείται από την πλευρά Λαφαζάνη ως σημαντικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑΚατά την είσοδό του στο κτήριο του Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» σημείωσε ότι η συζήτηση δεν θα αφορά το μέλλον της προέδρου της Βουλής, αλλά τη θεσμική της ενημέρωση για τη δημιουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, οι αποφάσεις φαίνεται να έχουν ήδη ληφθεί…

Τη στιγμή που η ένταση στις σχέσεις Κωνσταντοπούλου – Μεγάρου Μαξίμου «χτυπά κόκκινο», καθώς οι δύο πλευρές επικοινωνούν πλέον μόνο μέσω αιχμηρών ανακοινώσεων, η πρόεδρος της Βουλής θα προσχωρήσει με κάθε επισημότητα στη νεοϊδρυθείσα «Λαϊκή Ενότητα».

Στο περιθώριο της συνάντησής της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά».

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μην ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατία να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από από τη Βουλή, τη στιγμή που οι εκβιαστές δανειστές ήταν ενήμεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά το, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λαφαζάνης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την σύμπνοια απόψεων με την κα Κωνσταντοπούλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ξανασυναντηθούν μελλοντικά…
Όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει από την Τετάρτη το zougla.gr, άνθρωποι του περιβάλλοντος Λαφαζάνη αναγνωρίζουν τη διεισδυτικότητα της προέδρου σε ευρύτερους κοινωνικούς χώρους εκτός της ριζοσπαστικής αριστεράς όπου κινείται ο νέος φορέας, θεωρώντας τη συμμετοχή της ιδιαιτέρως σημαντική.

Παράλληλα, οι επιτελείς της «Λαϊκής Ενότητας» θεωρούν ότι με την ένταξη της κας Κωντσταντοπούλου, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών κατά την εκλογική διαδικασία του Ιανουαρίου, επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποτελέσει την βασική δεξαμενή ψήφων του νέου εγχειρήματος.

Ωστόσο, προσώρας, άγνωστος παραμένει ο ρόλος που θα ανατεθεί στην κα Κωνσταντοπούλου, καθώς τα πρώτα πόστα έχουν ήδη διανεμηθεί.

Οι συμμαχίες Λαφαζάνη

Με τον χρόνο για την προσφυγή στις κάλπες να μετρά αντίστροφα, οι μηχανές της «Λαϊκής Ενότητας» έχουν πάρει φωτιά, καθώς ο νέος πολιτικός φορέα αναζητεί συμμαχίες στον χώρο της αριστεράς.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Λαφαζάνης απηύθηνε κάλεσμα συνεργασίας τόσο προς το ΚΚΕ, όσο και προς τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς. 

Ήδη την Παρασκευή ανακοινώθηκε η συνεργασία του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το Κίνημα «Δεν Πληρώνω», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις λίστες της «Λαϊκής Ενότητας» ενδέχεται να συμμετάσχουν μέλη του ΕΠΑΜ.

Επιπλέον, άγνωστο παραμένει το μέλλον Βουλευτών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η ΚΟΕ και η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, δήλωσε ότι «όλα τα θέματα είναι ανοιχτά». «Με ποιους θα συμπορευθούν οι δυνάμεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα θέσει ο καθένας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε: «Εξακολουθώ και αγαπώ και τον Αλέξη και όλους τους αγωνιστές», ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση: «Όλοι λένε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Υπήρχε η δική μου καθαρή λύση, που αποκρύπτει το Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ιστορία που η κυβέρνηση Μαξίμου προσπαθεί να καταστρέψει, αλλά δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, τις τελευταίες ώρες έντονα είναι τα σενάρια που θέλουν τον Μίκη Θεοδωράκη να τοποθετείται στις λίστες του κόμματος. Όπως είχε γράψει την Πέμπτη το zougla.gr, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον διάσημο συνθέτη το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το κίνημα της «Σπίθας» φέρεται να ταυτίζει τους σκοπούς του με το νέο κόμμα.

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης