Για «φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων» αλλά και «συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο» μίλησε ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συνάντηση του στον ΟΟΣΑ με τον Γενικό Γραμματέα Άνχελ Γκουρία καθώς και με τα κλιμάκια των εμπειρογνωμόνων.

«Αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του. «Ο ΟΟΣΑ είναι μεγάλος σύμμαχος στο σχεδιασμό του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος, αλλά και στη εφαρμογή και επίβλεψή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός εξήγησε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι «εντελώς ξεχωριστό από τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς, είναι όμως ένα κομμάτι του έργου της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε:

«Ελπίζω οι θεσμοί να λάβουν υπόψιν τους τη μεταρρυθμιστική αυτή ατζέντα, που είναι ελληνικής προέλευσης, ο δε ελληνικός λαός να την αποδεχθεί θετικά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ατζέντες που έδωσαν κακό όνομα στον όρο μεταρρύθμιση», δήλωσε.

Στο ερώτημα εάν θα παρουσιάσει την ατζέντα αυτή στο Λουξεμβούργο, εξήγησε ότι οι συνεδριάσεις στο Eurogroup είναι ετοιμασμένες και «χορογραφημένες» εκ των προτέρων και δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο εκτενείς και λεπτομερείς συζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης