Τον φάκελο με την αναφορά περί αξιόποινων πράξεων μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον φάκελο, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται γνωστές υποθέσεις όπως για παράδειγμα:

-H επίθεση σε ένα κομμωτήριο στην Αθήνα πριν από έναν περίπου χρόνο που ανήκε σε αλλοδαπό. Κατά την επίθεση μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν έναν πελάτη.

επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, κατά την οποία τραυματίστηκε ένα ανήλικο κορίτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η επίθεση στις 17 Ιανουαρίου 2013 κατά ενός Πακιστανού, ο οποίος εξέπνευσε με βαριά τραύματα από μαχαίρι.

Δείτε τα έγγραφα ντοκουμέντα που απέστειλε ο κ. Δένδιας στην Εισαγγελία (πατήστε επάνω για να δείτε τα έγγραφα σε μεγέθυνση):

Ο κ. Δένδιας αναφέρει στη συνοδευτική του επιστολή τα ακόλουθα:

«Κυρία Εισαγγελεύ,

Επιτρέψατε μου να σας κοινοποιήσω α) το υπ’ αρ. πρωτ. 4003/173/-315661/19.09.2013 έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας / Δ/νσεως Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και β) μακρά σειρά δημοσιευμάτων των εφημερίδων «Αυγή, «Βραδυνή», «Δημοκρατία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», «Ελευθεροτυπία», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Ημερησία», «Καθημερινή», «Παραπολιτικά», «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αναφορικά με το ίδιο θέμα.

Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και το Νόμο αρμοδιοτήτων τους.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του υπουργού:

Συνάντηση Σαμαρά – Δένδια – Αθανασίου

Μετά την παράδοση του φακέλου, ο υπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαραλάμπο Αθανασίου οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Στο τραπέζι τέθηκε και η αντιμετώπιση της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης