Ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλώς σήκωσε το γάντι που του πέταξε – εμμέσως πλην σαφώς – ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τη φράση του «βοηθήστε με, γιατί αλλιώς θα πάρει τα κλειδιά ο Τσίπρας», αλλά του απάντησε με κατά μέτωπο επίθεση, ζητώντας μάλιστα και άμεσα εκλογές.

«Δώστε, λοιπόν, από τώρα τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, προκηρύσσοντας άμεσα εκλογές για μια νέα κυβέρνηση, με νωπή εντολή και κορμό την Αριστερά» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δείχνοντας αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέρμα κάθε πρόκληση και περνώντας με αυτόν τον τρόπο και το μήνυμα πως το κόμμα του οποίου ηγείται είναι έτοιμο να αναλάβει κάθε ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον Στουρνάρα ότι ενεργεί ως φερέφωνο του Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι o πρωθυπουργός, αντί να αναλώνεται – διά μέσου του υπουργού Οικονομικών – σε αστείους λεονταρισμούς προς την τρόικα, θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει – έστω και την ύστατη στιγμή – να αποδείξει ότι δεν έχει παραδώσει όλα τα κλειδιά στην τρόικα ή έστω να διεκδικήσει να πάρει κάποια πίσω.

Χρησιμοποιώντας την ίδια σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών ως τον «κατεξοχήν εκτελωνιστή των τροϊκανικών απαιτήσεων στη χώρα» και τις δηλώσεις του ως «παλικαρισμούς για γέλια και για κλάματα».

«Είναι ανώφελο», υποστηρίζει, «να εγκαλεί τους τροϊκανούς ότι, αν συνεχίσουν έτσι, θα τους παραδώσει τα κλειδιά, αφού τους τα έχει ήδη παραδώσει εδώ και καιρό, και ακόμα πιο ανώφελο να τους απειλεί ότι, αν συνεχίσουν να απαιτούν τα άπαντα, θα τους παραπέμψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κοινό τους πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τα κλειδιά, δεν θα βρίσκονταν εδώ που βρίσκονται ούτε οι τροϊκανοί ούτε όμως και ο κ. Στουρνάρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα βέλη όμως του Αλέξη Τσίπρα δεν γλύτωσαν ούτε και οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε πως, όντας μπροστά σε μια επικείμενη κατάρρευση, «προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω, το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να γίνονται γραφικοί κι αναξιόπιστοι».

«Όσο η κυβέρνηση προχωρά πάνω στην ίδια αδιέξοδη στρατηγική για τη χώρα, θέλει δεν θέλει τελικά θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα» είπε στη συνέντευξη περιγράφοντας το μοιραίο αδιέξοδο που βλέπει, για να δηλώσει ξεκάθαρα πως «όπως και να ‘χει όμως, αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε».

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης