ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα το ποσοστό του «ΟΧΙ» από το 51%, υποχώρησε στο 48%.

Αντίθετα φαίνεται ότι κέρδισε έδαφος το στρατόπεδο του «ΝΑΙ», εφ’ όσον από το 42%, ανέβηκε στο 44%.

Έτσι με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις της διαδικτυακής ψηφοφορίας του zougla.gr, σε σταθμισμένο δείγμα, την Κυριακή του δημοψηφίσματος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, οι απελπισμένοι του «ΟΧΙ» με τους απελπισμένους του «ΝΑΙ» να κόψουν μαζί το νήμα του τερματισμού ή πολύ κοντά ο ένας στον άλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα ποιοτικά και τα ποσοτικά στοιχεία της μέτρησης, φαίνεται να επικρατεί μεγάλη σύγχυση μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων. Οι διαρροές υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, ακόμα και από χώρους που θα πίστευε κάποιος, λόγω της κλιμακούμενης πόλωσης, ότι δε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά στο ερώτημα για την πρόταση των Θεσμών, οι πολίτες την απορρίπτουν κατά 48%, ενώ το 44% ψηφίζει υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον συγκριτικό πίνακα με τα αποτελέσματα των δύο διαδικτυακών ψηφοφοριών της «Ζούγκλας». Τα ποσοστά έχουν διαφοροποιηθεί τα τελευταία 24ωρα, μέσα σε κλίμα πόλωσης.



Συγκριτικός πίνακας

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 35,2% και έχει διψήφια διαφορά σε σχέση με τη ΝΔ που ενισχύει έστω και οριακά τα ποσοστά της. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,5 με τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με διαφορά 0,1%. Πιο χαμηλά κινούνται το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σημαντικό ποσοστό, 17,2% περιλαμβάνεται στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Δείτε τον πίνακα με την πρόθεση ψήφου (ποσοστά κομμάτων στις δύο ψηφοφορίες, 29-30 Ιουνίου/1-2 Ιουλίου)


H ταυτότητα της έρευνας:

Στην ψηφοφορία που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 2 του μήνα συμμετείχαν 991 άτομα. Το 51% των συμμετεχόντων διαβιούν στην Περιφέρεια, ενώ το 39% διαμένει στην Αττική και το 10% στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης