Ένα ακόμα μαύρο επεισόδιο στο θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, που απειλεί να τινάξει στον αέρα -οριστικά ίσως αυτή τη φορά- τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, έχει ταρακουνήσει συθέμελα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ύστατη νομική διαδικασία που επέλεξε η τεχνική εταιρεία, ζητώντας τη ματαίωση των εκλογών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, λίγες μόνο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπεςΗ εταιρεία «Έξυπνα Συστήματα Α.Ε.» (Genius Systems) -που είχε αποκλειστεί από τον διαγωνισμό για την ανάθεση των εσωκομματικών εκλογών- κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΝΔ παράλληλα με το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να ματαιωθούν οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου και να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο zougla.gr o δικηγόρος της εταιρείας Νίκος Αγαπηνός, εξηγώντας ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, δηλαδή είναι χρήματα του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η αξίωσή της βρίσκεται «σε μέγιστο κίνδυνο και συντρεχόντων των στοιχείων του κινδύνου και του κατεπείγοντος θα πρέπει αν διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας ευρισκόμενη στα χέρια της καθ’ ης και τρίτων του κόμματος της ΝΔ περιλαμβανομένων και ειδικών περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί το κόμμα και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ προς διασφάλιση της επίδικης απαιτήσεώς μας μετά τόκων και εξόδων, προσωρινά μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της τακτικής αγωγής μας». Η ζημία που φέρεται να υπέστη η Genius Systems αγγίζει τα 93.500 ευρώ.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων χαρακτηρίζεται «αναιτιολόγητη η απόρριψη της προσφοράς της εταιρείας “Έξυπνα Συστήματα Α.Ε.” αλλά και ο τρόπος χρήσης του δημοσίου χρήματος που λαμβάνει η ΝΔ μέσω της κρατικής επιχορήγησης, καθώς είναι γνωστό ότι η ΝΔ δεν διαθέτει καθόλου ρευστότητα, οφείλει δε ιλιγγιώδη ποσά σε τράπεζες, στο ΙΚΑ, στο δημόσιο, έχουν δε προσφάτως εκδοθεί και δικαστικές αποφάσεις εναντίον της (ενδεικτικά υπ. Αριθμ. 1741/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Τμ. Μισθώσεων – με ενάγουσα την Ελένη Δαλακούρα) κατά τη διαδικασία της μισθώσεως, δεδομένου ότι η ΝΔ δεν πληρώνει καν τα μισθώματα του χώρου όπου ευρίσκονται τα γραφεία της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αγαπηνό, η συμπεριφορά της ΝΔ ήταν αντισυμβατική και η εταιρεία υπέστη ηθική βλάβη, καθώς ενημερώθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι ακυρώθηκε η προσφορά της.

«Όταν το μαθαίνεις μέσω του Tύπου θίγεσαι ακόμα περισσότερο και μάλιστα δημοσίως, καθώς φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεσαι στις τεχνικές προϋποθέσεις του έργου» δήλωσε στο zougla.gr ο κ. Αγαπηνός.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων: «Η αντίδικος μας χρησιμοποίησε, καρπώθηκε από εμάς όλα τα τεχνικά στοιχεία που χρειαζόταν, η εταιρεία μας αναλώθηκε σε παροχή αναλυτικών επεξηγήσεων επί 15 και πλέον ημέρες, χρησιμοποίησε το σύνολο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και στο τελευταίο ακριβώς στάδιο, πριν από την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως, η ΝΔ αρνήθηκε αναιτιολόγητα και υπαιτίως και παρά το γεγονός ότι η προσφορά της εταιρείας μας είχε απολύτως εγκριθεί και η ΝΔ είχε λάβει γνώση όλων των στοιχείων (εμπιστευτικό και μη της εταιρείας μας) να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία και να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρεία μας, για λόγους οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν απολύτως άγνωστοι, καθώς μέχρι και σήμερα η ΝΔ δεν έχει καν προβεί σε κάποια επικοινωνία – επαφή μαζί μας προκειμένου να μας παράσχει στοιχειωδώς κάποια επεξήγηση για την όλως αιφνίδια αυτή μεταστροφή της συμπεριφοράς της».

Η εταιρεία «Έξυπνα Συστήματα Α.Ε.» είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό για την τεχνική κάλυψη των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου, την οποία έχει αναλάβει η Vodafone. Σύμφωνα με το σκεπτικό της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει εμπρόθεσμη προσφορά, πιο οικονομική από εκείνη της ανταγωνίστριας εταιρείας, συνολικού κόστους 545.000 ευρώ, και ενώ είχε εγγυηθεί για πλήρως ασφαλή διαδικασία σε χρόνο συντομότερο, στις 13 Δεκεμβρίου, όπως ήθελαν και οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων προέδρων αλλά και τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ, για να αφήσουν πίσω το συντομότερο δυνατόν το φιάσκο της πρώτης απόπειρας εκλογών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ακόμα ότι το τελικό κόστος των εσωκομματικών εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αφού πέραν της τεχνικής υποστήριξης θα πρέπει να εκπαιδευτούν και περίπου 1.900 χειριστές για τα tablets που θα χρησιμοποιηθούν.

Το έγγραφο της αίτησης θα φτάσει στα γραφεία της Συγγρού τη Δευτέρα, ενώ η απόφαση για το αν θα εκδοθεί ή όχι προσωρινή διαταγή για τη ματαίωση των εκλογών θα εκδοθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.

Η νομική διαδικασία που επέλεξε η τεχνική εταιρεία, ζητώντας τη ματαίωση των εκλογών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, λίγες μόνο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες, αναζωπυρώνοντας κρυφά και φανερά πάθη μέσα στο κόμμα και εντείνοντας τις φωνές όσων εδώ και ημέρες υποστηρίζουν ότι είναι γεγονός και όχι σενάριο πως κάποιοι εντός και εκτός κόμματος δεν θέλουν να γίνουν εκλογές για ανάδειξη προέδρου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος έγραψε στο Τwitter: «Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν οι εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης