«Η Ειδομένη θα πρέπει να αποσυμπιεστεί όποια κι αν είναι η απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o Δημήτρης Βίτσας τόνισε:

«Ακόμη και 500 άνθρωποι να περνούν καθημερινά, από τη στιγμή που εκεί βρίσκονται 10.000 άνθρωποι, πρέπει κάποιοι να οδηγηθούν σε κέντρα φιλοξενίας ώστε να υπάρχει μια πιο φυσιολογική ροή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες υγιεινής στην Ειδομένη υποστήριξε ότι υπάρχει συνεννόηση «με το Υπουργείο Υγείας για μια ισχυρή και ηχηρή παρέμβαση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς παραμένουν πλέον στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε ως παράδειγμα το Σχιστό:

«Eίναι ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας, υπάρχει και χώρος λατρείας και ειδικά εστιατόρια… να περιμένουμε τις αποφάσεις σήμερα και με βάση αυτό θα αναπτύξουμε το σχέδιο… Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα “αποθήκη ψυχών”. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε οποιαδήποτε δυσκολία και να αναπτύξουμε και νομοθετικά αλλά και πρακτικά και τον χαρακτήρα της πολιτικής προστασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 33.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ για τον Πειραιά δήλωσε ότι «στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποσυμπιεστεί πλήρως το λιμάνι, στο οποίο βρίσκονται αυτήν την ώρα 2.000 – 2.500 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης