Κανονικά και με τον… Νόμο πληρώθηκαν οι βουλευτές για τον μήνα Ιανουάριο παρά το γεγονός ότι η Βουλή έκλεισε και τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στους λογαριασμούς των «εθνοπατέρων», με εντολή που εκδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, πιστώθηκαν 5.500 ευρώ που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση.

Η καταβολή, αν και προκλητική, είναι νόμιμη, καθώς αφενός όλοι οι μισθοί του Δημοσίου προπληρώνονται, αφετέρου με βάση παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι και την ορκωμοσία της Νέας Βουλής. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις μετακινήσεις με τα κρατικά οχήματα και τις δωρέαν υπηρεσίες σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα.

Πάντως, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι οι 300 του κοινοβουλίου πληρώθηκαν «τζάμπα» αφού στις 31 Δεκεμβρίου η Βουλή διαλύθηκε και έτσι τον Ιανουάριο δεν πρόκειται να ασκήσουν κανένα από τα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις καταβάλλονται μεταξύ 27-31 κάθε μήνα, ενώ στην περίπτωση του Δεκεμβρίου και μάλιστα εν μέσω των ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου, τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες και ειδικότερα στις 23-24 Δεκεμβρίου.

Το σύνολο μάλιστα των χρημάτων που καταβλήθηκε είναι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξωπραγματικό αφού το ποσό που δίδεται μηνιαίως στους βουλευτές φτάνει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που βγαίνουν από τα ταμεία του Κοινοβουλίου, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό που σαν «χορηγούς» δεν έχει άλλους παρά μόνο τους… πολίτες.

Όπως φαίνεται οι βουλευτές απολαμβάνουν τα προνόμιά τους κανονικά εν καιρώ κρίσης. Φορολογούνται μόνο για το 25% των εισοδημάτων τους, τυγχάνουν πληθώρας απαλλαγών και σε παγκόσμια πρωτοτυπία προπληρώνονται εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους φορολογουμένους…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης