Το εδώλιο του κατηγορουμένου στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009) δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας αφού μελέτησε τη δικογραφία που είχε χειριστεί ο εφέτης ανακριτής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ζητεί να παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 που αφορά τη χρήση του 2009. Αντίθετα, προτείνει την απαλλαγή του πρώην υπουργού λόγω παραγραφής για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας ζητεί πάντως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κ. Τσοχατζόπουλο μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε υποχρεωθεί να καταβάλλει εγγυοδοσία ύψους 150.000 ευρώ, ενώ είχε απαγορευτεί η έξοδός του από τη χώρα. Παράλληλα, είχε διαταχθεί η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων. Ωστόσο δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους και δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Τον τελικό λόγο πάντως για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη ο πρώην υπουργός θα έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης