Δεκάδες έργα της νέας ενότητας της δημιουργίας του, παρουσιάζει ο Έλληνας ζωγράφος Πέτρος Μπάτσιαρης, σε μεγάλη έκθεση με τίτλο «Εικόνες ανάδυσης» που εγκαινιάστηκε χθες σε γνωστή γκαλερί της Βιέννης και διαρκεί μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας», παραβρέθηκαν πολλοί Αυστριακοί φιλότεχνοι, μέλη της Ομογένειας και εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στην Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας, Γιόχαν Μπεκ-Μαναγκέτα, τόνισε τη σημασία της έκθεσης στο πλαίσιο της προβολής Ελλήνων καλλιτεχνών στην Αυστρία από μέρους της Εταιρείας, εξαίροντας συγχρόνως την υψηλή ποιότητα των έργων του Πέτρου Μπάτσιαρη, ο οποίος, όπως είπε, εκθέτει για δεύτερη φορά στη Βιέννη μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.

Τον Έλληνα ζωγράφο παρουσίασε στο κοινό ο γνωστός στο γερμανόφωνο χώρο, Έλληνας πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας, Αναστάσιος Στρίκος, ο οποίος αργότερα παρουσίασε στο πιάνο, αποσπάσματα από μουσικά έργα του Μάνου Χατζηδάκη.

Μιλώντας για τις νέες δημιουργίες του «Εικόνες ανάδυσης», ο Πέτρος Μπάτσιαρης ανέφερε πως «το πεδίο της νέας ενότητας βγήκε έξω από την πόλη αυτή τη φορά, πήγε σε θάλασσες και βουνά και στην πόλη έκανε ένα «ζουμ» στους τοίχους της κοντινό, για να παρατηρήσει τη χαοτική κατάσταση, απροσδιόριστη καλύτερα, για τους πιο ανήσυχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρο της Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας, Μαρία Μαυρομιχάλη-Μποτς (η οποία είχε αποβιώσει ξαφνικά και πρόωρα τον περασμένο Αύγουστο), στη μνήμη της οποίας, όπως είπε, αφιερώνει αυτή την έκθεσή του στη Βιέννη.

Ο Πέτρος Μπάτσιαρης γεννήθηκε το 1959 στο Κλειστό της Ευρυτανίας, σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1998 με άριστα, έχοντας μεγάλους δασκάλους, όπως τους Δ. Κοκκινίδη, Ρ. Παπασπύρου, Γ. Παπαδάκη και Γ. Μήλιο.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα αλλά και στο Λουξεμβούργο, τις Βρυξέλλες και τη Βιέννη, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η συμμετοχή του στην έκθεση «Ο σταθμός του Πειραιά» και η βράβευσή του για το έργο «Σχέδιο μνήμης σε κλίμακα 9/8», που τοποθετήθηκε και εκτίθεται στο Σταθμό του Πειραιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης