Πολύ συχνά όταν οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι παντρεμένες, αρχίζουν να μιλούν για τη σεξουαλική τους ζωή, αναφέρουν ότι ο σύντροφος τους θέλει περισσότερο τη σεξουαλική πράξη από εκείνες. Το ερώτημα του γιατί η σεξουαλική επιθυμία των δυο συντρόφων δε συγχρονίζεται, απασχολεί πολλές γυναίκες, οι οποίες δεν επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή στον ίδιο βαθμό με τους συντρόφους τους.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν μια γυναίκα ταλανίζεται από τα ερωτήματα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι δεν είναι η μόνη.

Η διαφορετική libido ανάμεσα στους δύο συντρόφους είναι ο κανόνας και δεν είναι πάντα οι γυναίκες αυτές που επιθυμούν λιγότερο. Κάποιες γυναίκες επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή πιο συχνά από τους άρρενες συντρόφους τους. Η έλλειψη συγχρονισμού της σεξουαλικής επιθυμίας απασχολεί, επίσης, και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή λοιπόν που η σεξουαλική ορμή του ενός σπάνια είναι 100% συγχρονισμένη με τη σεξουαλική ορμή του άλλου, τα άτομα πρέπει να είναι ειλικρινή τόσο απέναντι στον εαυτό τους όσο και απέναντι στο σύντροφό τους σχετικά με το πώς και το πόσο συχνά επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή. Είναι επίσης σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν επίγνωση και να ενημερώνουν το σύντροφό τους σχετικά με τις φάσεις του αναπαραγωγικού τους κύκλου, γιατί η libido συνδέεται με τη γονιμότητα. Εάν μια γυναίκα δε λαμβάνει αντισυλληπτικό χάπι έχει πιο έντονη libido κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών της.

Ένας από τους λόγους που εξηγούν τη διαφορά στη σεξουαλική επιθυμία είναι το γεγονός ότι η γυναίκα χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από τον άνδρα για να διεγερθεί σεξουαλικά . Αν ο άνδρας, άλλωστε, μπορεί να φτάσει σε οργασμό μέσα σε 4 λεπτά, η γυναίκα χρειάζεται 20-30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην κορύφωση.

Μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τον οργασμό, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας 18-40 ετών έδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να διεγερθεί μια γυναίκα σεξουαλικά είναι πολύ κρίσιμος . Είναι πολύ σημαντικό για τη γυναίκα να έχει περισσότερο χρόνο ώστε να ενισχυθεί η σεξουαλική της διάθεση και διέγερση. Πολύ συχνά όμως σκέφτεται ότι αφού ο σύντροφος της θέλει να προχωρήσει στη σεξουαλική πράξη αυτό πρέπει να κάνει. Στο σημείο αυτό, η γυναίκα πρέπει να καταλάβει ότι ζητώντας περισσότερο χρόνο σεξουαλικής διέγερσης δεν τον απορρίπτει ούτε τον απογοητεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες φορές βεβαία στο πλαίσιο ενός γάμου και οι δυο σύντροφοι κάνουν πράγματα που δεν έχουν όρεξη να κάνουν, όπως το μαγείρεμα μετά από μια κουραστική ημέρα, ή το γεγονός ότι πρέπει κανείς να ακούσει τις δυσκολίες του συντρόφου του με τη δουλειά ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλά να χαλαρώσει. Όταν όμως κάτι είναι σημαντικό το άτομο βρίσκει τρόπο, ώστε να κινητοποιηθεί και να το κάνει.

Το παν είναι, λοιπόν, να μπορέσει κανείς να έχει διάθεση για οικειότητα και σεξουαλική δραστηριότητα με το σύντροφό του και όχι να νιώσει ότι υφίσταται ένα είδος πίεσης ή εξαναγκασμού.

Η σεξουαλική πράξη, άλλωστε, δεν είναι ένα άλλο πράγμα στη λίστα που έχει κανείς να διεκπεραιώσει. Δεν είναι κάτι που το κάνει μόνο για τον άλλο. Είναι σημαντικό να το κάνει και για τον ίδιο, έτσι ώστε να απολαύσει από αυτό.

Με την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας παράγονται νευροχημικές ουσίες που ενισχύουν τη διάθεση και βοηθούν τη χαλάρωση

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει μια γυναίκα όταν η σεξουαλική της επιθυμία δε συγχρονίζεται με αυτή του συντρόφου της; Εκτός από το να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της και με το σύντροφό της σχετικά με το τι θέλει και το πώς νιώθει, οι ειδικοί συστήνουν και κάτι ακόμα. Πολύ απλά προτείνουν στις γυναίκες να έχουν σεξουαλική επαφή με τους συντρόφους τους με έμφαση το άγγιγμα και το αγκάλιασμα, έτσι ώστε να απελευθερωθεί η ωκυτοκίνη και να ενεργοποιηθεί η παραγωγή των φερορμονών. Αν δοθεί αρκετός χρόνος πριν τη διείσδυση είναι πολύ πιθανό η γυναίκα να διεγερθεί αρκετά και να επιθυμεί τη σεξουαλική πράξη.

Πηγή : cnn

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης