Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, τα παντρεμένα ζευγάρια αποστέλλουν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά λιγότερο συχνά σε σύγκριση με τους νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται σε σχέση. Το επονομαζόμενο sexting, μάλιστα, φαίνεται πως στην περίπτωση των παντρεμένων ζευγαριών περιλαμβάνει περισσότερο την πιο προσωπική και οικεία γραπτή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων, παρά την αποστολή γυμνών ή ημίγυμνων φωτογραφιών.

Οι ερευνητές επίσης εξέτασαν περεταίρω τη σχέση ανάμεσα στο sexting και την ικανοποίηση από τη σχέση ή την αμφιθυμία αναφορικά με αυτή. Παράλληλα, ανέφεραν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην αποστολή γραπτών σεξουαλικών μηνυμάτων και στην αποστολή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου ως προς την ποιότητα της σχέσης που ανέφεραν οι άνδρες σε σύγκριση με τα χαμηλά ή υψηλά επίπεδα άγχους , προσκόλλησης και αποφυγής των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα προηγούμενης μελέτης έχουν αναδείξει το sexting σαν μια χρήσιμη θεραπευτική προσέγγιση για την αύξηση της οικειότητας σε ζευγάρια που απευθύνονται σε ειδικό σύμβουλο. Η παρούσα μελέτη, όμως, παρέχει ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες, το sexting μπορεί ακόμα να θεωρείται μια πρακτική που χρησιμοποιείται από τα άτομα που αισθάνονται λιγότερο ασφαλή στη σχέση τους.

Πηγή: phys.org/news
www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης