Ανησυχία έχει προκαλέσει στους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει όσον αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η FIFA έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από καταγγελίες για διαφθορά και δωροδοκίες κατά τη διαδικασία επιλογής της χώρας που θα φιλοξενήσει την τελική φάση το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ, όπως αναφέρει το novasports.gr αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ την ίδια ώρα επικρατεί σύγχυση ως προς την εποχή διεξαγωγής της διοργάνωσης, που δεν αποκλείεται να μεταφερθεί το χειμώνα του 2022 καθώς το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κατάρ είναι απαγορευτικές για τη διεξαγωγή αγώνων.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε δύο από τους κύριους χορηγούς του Μουντιάλ, την Adidas και τη Sony, που μάλιστα έκαναν το ασυνήθιστο βήμα να τοποθετηθούν δημόσια, ζητώντας από τη ΦΙΦΑ να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν το κύρος του θεσμού πληγεί ανεπανόρθωτα.

«Οι αρνητικοί τόνοι για τη FIFA που επικρατούν στον δημόσιο διάλογο αυτή τη στιγμή δεν είναι καλοί ούτε για το ποδόσφαιρο, ούτε για τη FIFA και τους συνεργάτες της», ανέφερε η Adidas, η οποία έχει συμφωνία χορηγίας με την παγκόσμια ομοσπονδία έως το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sony από την πλευρά της τόνισε πως οι καταγγελίες πρέπει να «ερευνηθούν εξονυχιστικά», με την χορηγία της ιαπωνικής εταιρίας στη FIFA να λήγει φέτος.

Οι φωνές που ζητούν από τη FIFA να αφαιρέσει το τουρνουά από το Κατάρ αν αποδειχτεί δωροδοκία πληθαίνουν, ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί, καθώς το Κατάρ αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως και τηλεοπτικοί κολοσσοί όπως ο αμερικανικός Fox, ο οποίος πλήρωσε περίπου 425 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 και δεν επιθυμεί τη μεταφορά της διοργάνωσης το χειμώνα, καθώς θα συμπέσει με την NFL.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της FIFA αναμένεται να γίνουν γνωστά τον Ιούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης