Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο φιλικό του παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, στην πρόβα τζενεράλε της, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, ηττήθηκε με 3-0 σκορ από τους «παρτενοπέι» στο «Σαν Πάολο», προβληματίζοντας για ακόμη ένα ματς με την εικόνα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ιταλικής ομάδας σημείωσαν οι Τζεμαϊλί (23΄), Χάμσικ (47΄) και Γκαμπερίνι (60΄).

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νωχελικά στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, με τη Νάπολι να κάνει… πάρτι στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς ωστόσο αυτή η κυριαρχία να μετουσιωθεί και σε ευκαιρίες καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού κρατούσε γερά. Τοροσίδης και Χολέμπας είχαν το νου τους περισσότερο στην άμυνα, την ίδια στιγμή που οι Αμπντούν και Λυκογιάννης δεν πήραν προσπάθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε για τη Νάπολι στο 24ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τζεμαΐλι. Από εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πιέσει ψηλά και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η κακή κυκλοφορία της μπάλας δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός.

Ο Ζαρντίμ έκανε τέσσερις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας μέσα τους Μήτρογλου, Γκρέκο, Ιμπαγάσα και Κοντρέρας. Ωστόσο, η Νάπολι εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα των Πειραιωτών και έκανε δύο τα τέρματα της (Χάμσικ στο 47ο λεπτό), ενώ νέο λάθος στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» αρκούσε για να γίνει το 3-0 (Γκαμπερίνι στο 60ο λεπτό).

Το θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό ήταν οι καλές κινήσεις του Γκρέκο και του Μασάδο, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά και ακόμα περισσότερη υπομονή από τους φιλάθλους της, αυξάνοντας την πίεση στον Ζαρντίμ.

Οι συνθέσεις:

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ροζάτι, Γκαμπερίνι, Καναβάρο, Μπρίτος (46΄ Μπεχράμι), Μάτζο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ (64΄ Ντοναντέλ), Χάμσικ (64΄ Γκαργκάνο), Αρόνικα, Βάργκας, Ινσίνιε

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (78΄ Φουστέρ), Παπάζογλου (46΄ Κοντρέρας), Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης (75΄ Μοδέστο), Φέισα (46΄ Γκρέκο), Λυκογιάννης (46΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (46΄ Μήτρογλου), Μασάδο, Τζεμπούρ (85΄ Βλαχοδήμος)

To πρώτο γκολ της Νάπολι:

To δεύτερο γκολ της Νάπολι:


Το τρίτο γκολ της Νάπολι
:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης