Με σκορ 2-0 ο Παναθηναϊκός γνώρισε την από τη Μάλαγα στο «Ροσαλέδα». Οι Ισπανοί με γκολ στο 17’ του Ντεμικέλις και στο 34’ του Ελισέου απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενόψει του αγώνα-ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχαν και τα δύο γκολ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είχε δύο κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ, που θα του έδινε περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 11’ ο Ελισέου επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός απάντησε. Ο Φορναρόλι ανατράπηκε έξω από την περιοχή, ο Γάλλος διαιτητής Σαπρόν άφησε να εξελιχθεί η φάση και στην προσπάθεια του Μαυρία να δώσει τη μπάλα προς τα έξω αυτή βρήκε το χέρι του Ντεμικέλις χωρίς να υποδειχθεί παράβαση. Αντίθετα ο Γάλλος ρέφερι «γύρισε πίσω» την φάση και υπέδειξε το φάουλ που είχε προηγηθεί στον Ουρουγουανό, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους ήρθε στο 17’. Ο Χοακίν εκτέλσε το κόρνερ, ο Ουέλινγκτον έπιασε την κεφαλιά και ο Ντεμικέλις με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του και δέχτηκε στο 34’ και δεύτρερο γκολ. Μετά την ενέργεια του Ισκο και σέντρα ακριβείας, ο Ελισέου με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-0.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να ανακατέψει την… τράπουλα και πέρασε στη θέση του Ζέκα τον Χριστοδουλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, η Μάλαγα έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να διατηρήσει το 2-0. Στο 59΄ ο Φορναρόλι καθυστέρησε και ο Ντεμικέλις πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ του Ουρουγουανού, ενώ δύο λεπτά μετά η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαυρία, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε απελπιστικά.

Η Μάλαγα θα μπορούσε να σκοράρει στο 66’ όταν ο Ίσκο πλάσαρε άουτ σε αντεπίθεση των Ισπανών, ενώ η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στο 75’. Ο Τοτσέ βγήκε απέναντι από τον Καμπαγέρο, όμως το πλασέ σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μάλαγα – Παναθηναϊκός 2-0 (NET)

Γκολ: 17′ Ντεμικέλις, 34′ Ελισέου

1-0 17′ Ντεμικέλις

2-0 34′ Ελισέου

Κίτρινες κάρτες: Γκάμεθ, Ίσκο, Ντούντα – Ζέκα, Βύντρα

Κόκκινες κάρτες:


Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι):
Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70′ Καμάτσο), Ελισέου (78′ Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς (70′ Μπουονανότε).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64′ Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39′ Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκο, Φορναρόλι (69′ Τοτσέ).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης