Μπορεί να μην κατάφερε να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη είναι γεγονός.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, επικράτησε την Πέμπτη με 2-1 της Μίντιλαντ στην «MCH Arena», στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τα πλέι οφ του Europa League, κι έτσι με δύο νίκες απέναντι στους Δανούς πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι «πράσινοι», ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαν δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τους Νάνο (55′) και Kλωναρίδη (72′) και έδωσαν παράλληλα και πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 72′ ο Χασάν με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο ξεκίνημα του ματς. Η ομάδα του Αναστασίου δεν μπορούσε μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή στο πρώτο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου απειλήθηκε η εστία του Κοτσόλη.

Εντούτοις στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και στο 21΄ ο Ατζαγκούν έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Νιγηριανός μέσος βρέθηκε απέναντι από τον Χάουγκαρντ, αλλά νικήθηκε από το γκολκίπερ της Μίντιλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς άνοιξε, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ανοίξουν το σκορ.
Πάντως η ομάδα του Αναστασίου ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη με το απευθείας φάουλ του Νάνο στο 55΄.

Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, αν και η ήττα με 4-1 στο πρώτο ματς τους άφηνε μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης, και απείλησαν δύο φορές την εστία του Κοτσόλη, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Τελικά το 1-1 έγινε στο 73΄ με το πέναλτι του Ίγκμπουν (το έκανε ο Σίλντενφελντ στο Σίστο), ωστόσο η απάντηση του τριφυλλιού ήταν άμεση.

Πιο συγκεκριμένα δύο λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάουγκαρντ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Μίντιλαντ-Παναθηναϊκός 1-2

Γκολ: 55′ Νάνο (ΠΑΟ), 72′ Χασάν (Μίντιλαντ), 74′ Kλωναρίδης (ΠΑΟ)

Κίτρινες: Πόουλσεν – Λαγός, Σίλντενφελντ

Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάρσεν, Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77′ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59′ Ιγκμπούν), Λάρσεν, Σίστο, Χασάν.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79′ Δώνης), Λαγός (60′ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65′ Kλωναρίδης).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης