«Ποδαρικό» με το… αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν την Τετάρτη με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Καραϊσκάκη», στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεχόμενοι όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, πάλεψε το ματς, κοίταξε στα μάτια τους Βαυαρούς και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 52′ από ένα τυχερό γκολ του Μίλερ, ο οποίος διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό σκορ στο 90+2′, ήτοι τρία λεπτά μετά που ο Γκέτσε έκανε το 2-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε την έκπληξη, επικρατώντας με 2-1 της  Άρσεναλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, τους Σιόβα και Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας, τους Ομάρ και Μαζουάκου στα δύο άκρα της άμυνας. Οι Καμπιάσο, Κασάμι και Σαλίνο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Ντομίνγκες και Πάρντο να βρίσκονται ακριβώς μπροστά και τον Ιντέγε, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με αμυντικό πλάνο, περιμένοντας τους παίκτες της Μπάγερν στο μισό γήπεδο, θέλοντας έτσι να μην αφήσουν την Μπάγερν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ανήκε στους Πειραιώτες , όταν στο 19ο λεπτό ο Πάρντο επιχείρησε τη σέντρα από τα πλάγια με παραλήπτη τον Ιντέγε, με τον τελευταίο να πιάνει μία κεφαλιά, που δεν είχε πρόβλημα να εξουδετερώσει ο Νόιερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται σωστά, ωστόσο η εμπροσθοφυλακή των Βαυαρών βρίθει ποιότητας και όπως είναι φυσικό δεν μπορούσε να μην απειληθεί ο Ρομπέρτο.

Στο 26` ο Λεβαντόφσκι έκανε την κεφαλιά, όμως ο Ιντέγε σαν από μηχανής θεός και αφού προηγουμένως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε εξουδετερωθεί από λάθος υπολογισμό, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή κρατώντας το μηδέν για τους ερυθρόλευκους.

Στην εξέλιξη της φάσης και συγκεκριμένα στο 27ο λεπτό, ο Αλόνσο σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.

Όσο περνούσε η ώρα η Μπάγερν, που είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (72%-28% ) γινόταν ολοένα και πιο απειλητική και άγγιξε το 1-0 στο 34`, όταν ο Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με τα πόδια κατάφερε να διώξει.

Στο 36` το μακρινό σουτ του Μπερνάτ πέρασε πάνω από την εστία των ερυθρόλευκων, ενώ στο 43` νέο μακρινό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ισπανό διαιτητή Καρμπάγιο να κλέβει σε πολλές περιπτώσεις την παράσταση, με αρνητικό τρόπο.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιόλογα στα πρώτα 30 λεπτά, με τους Γερμανούς να δημιουργούν όμως τις κλασσικές ευκαιρίες για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Ντομίνγκες έμοιαζε ασταμάτητος και χειροκροτήθηκε πολλές φορές για τις εμπνεύσεις του, ενώ ο Ρομπέρτο εκτός από τη φάση του 26`, ήταν εξαιρετικός. Όσον αφορά στον Ιντέγε, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε ξεκινήσει βασικός και απέναντι στον Πλατανιά, κυνηγούσε τις όποιες φάσεις έγιναν μπροστά από την εστία της Μπάγερν, ωστόσο έδειχνε πως ψάχνει ακόμη τα… πατήματά του!

Με μακρινό σουτ από γερμανικά πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιντάλ στο 47` προσπάθησε απειλήσει από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 52ο λεπτό ωστόσο ήρθε το πρώτο γκολ της Μπάγερν. Ο Μίλερ προσπάθησε από τα πλάγια να βγάλει την σέντρα για τον Λεβαντόφσκι, με την μπάλα να διαγράφει ψιλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήγει αναπάντεχα στη δεξιά πλευρά της «ερυθρόλευκης» εστίας, με τον Ρομπέρτο να φαίνεται άτυχος, καθώς ήταν δύο βήματα μπροστά, περιμένοντας σέντρα από τον επιθετικό της γερμανικής ομάδας.

Το 0-1 αφύπνισε τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα που άρχισαν να ανεβάζουν στροφές χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 53`.

Ο Σαλίνο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ωστόσο -αν και βρέθηκε ανενόχλητος- έκανε τραγικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Νόιερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιντέγιε επιχείρησε εξαιρετικό σουτ, αναγκάζοντας τον Νόιερ σε εντυπωσιακή εκτίναξη και απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ.

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγώνα τους Ερνάνι (στο 60` στη θέση του Ντομίνγκες) και Φορτούνη (στο 65` στη θέση του Καμπιάσο) θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση.

Όσο όμως περνούσε η ώρα, η Μπάγερν άρχισε να κλείνει τα όποια κενά είχαν παρουσιαστεί στην άμυνά της και στο 67` απείλησε και πάλι, όμως αυτή τη φορά ο Ρομπέρτο έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Μίλερ.

Την ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού έχασε ο Σαλίνο στο 82ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετά από εξαιρετικό 1-2, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής όμως το δυνατό σουτ δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ.

Η ανωτερότητα της Μπάγερν στα καίρια σημεία του αγώνα, επισφραγίστηκε με ακόμη δύο γκολ: στο 88ο λεπτό ο Γκέτσε με έξυπνο πλασέ από το ύψος του πέναλτι παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρομπέρτο (0-2), ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Μίλερ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο «καθαρό» πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν από τον Μαζουακού, γράφοντας το τελικό 3-0 για τους Βαυαρούς.

Ολυμπιακός-Μπάγερν 0-3

Γκολ: 52′ Mίλερ (Μπάγερν), 89′ Γκέτσε (Μπάγερν), 90+2 Μίλερ (Μπάγερν)

Κίτρινες: Kασάμι, Καμπιάσο, Ομάρ – Mίλερ, Κίμιχ

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ, Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Τσόρι (60′ Ερνάνι), Κασάμι, Καμπιάσο (65′ Φορτούνης), Πάρντο (81′ Σεμπά) και Ιντέγιε.

Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Κόστα, Αλόνσο (76′ Κίμιχ), Βιντάλ, Λεβαντόφσκι, (59′ Κομάν) και Μίλερ.







Διαβάστε επίσης:

Ένταση και ξύλο στο Καραϊσκάκη- Βανδαλισμοί από τους οπαδούς της Μπάγερν
,

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 20:38

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης