Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Συναγερμός έχει σημάνει για τον στράικερ του Ολυμπιακού, Άλαν Πουλίδο καθώς έπεσε θύμα απαγωγής κάτι που επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές από το Μεξικό, ο 25χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού φαίνεται πως απήχθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην πόλη ΒικτόριαΌπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές από το Μεξικό ο 25χρονος επιθετικός απήχθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην πόλη Βικτόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ σήμανε συναγερμός σε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ίχνη του ποδοσφαιριστή.

Οι αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας κινητοποιήθηκαν έπειτα από κάποιες ώρες, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για εξαφανίσεις-απαγωγές και πλέον οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Του έστησαν ενέδρα έξι κουκουλοφόροι

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μεξικάνικα ΜΜΕ, ο Πουλίδο απήχθη τα ξημερώματα Κυριακής μαζί με τη εκλεκτή της καρδιάς του, την Ιλεάνα Σάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ένα φορτηγάκι έκλεισε τον δρόμο στο αυτοκίνητο του επιθετικού του Ολυμπιακού και έξι ένοπλοι κουκουλοφόροι απήγαγαν το ζευγάρι, που επέστρεψε στο σπίτι του από ένα πάρτι.

Λίγο αργότερα, άφησαν τη σύντροφο του 25χρονου στην είσοδο ενός πάρκου και στις 2 τα ξημερώματα (Μεξικού) η Αστυνομία δέχθηκε μία κλήση και αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο για να «χτενίσει» την περιοχή.

Όπως τονίζεται, εξάλλου, ήδη η Ιλεάνα Σάλας έχει δώσει κατάθεση, η οποία, όμως, δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Άξιο αναφοράς είναι ότι στην αναζήτησή του συμμετέχουν μέχρι και ελικόπτερα της αστυνομίας.

To zougla.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά για το θέμα με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κωνσταντίνο Καραπαπά, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει: «Ακόμη το ψάχνουμε κι εμείς, περιμένουμε πληροφορίες από το Μεξικό…».

H τελευταία δημοσιευμένη φωτογραφία του με την εκλεκτή της καρδιάς του πριν τον απαγάγουν

Λίγη ώρα αργότερα οι ερυθρόλευκοι σε επίσημη θέση τους αναφέρουν για την υπόθεση απαγωγης του Πουλίδο: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τις Αρχές στο Μεξικό πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο.

Οι οικείοι του επιβεβαίωσαν ότι όντως κάτι έχει συμβεί και ότι ο Άλαν δεν έχει γυρίσει στο σπίτι. Μόλις γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερώσουμε σχετικά».

Η διαμάχη του με την Τίγκρες και το… σίριαλ της μεταγραφής του στους Πειραιώτες

Η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεξικάνικες σαπουνόπερες. Κι αυτό γιατί πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα μέχρι να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο παίκτης.
Το όνομά του είχε γραφτεί για πρώτη φορά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ τον Απρίλιο του 2015 και έμελλε να μείνει στον… αφρό του για 15 μήνες, καθώς η Τίγκρες φρόντισε να βάλει πολλά εμπόδια στη μετακίνησή του στο λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, η Τίγκρες υποστήριζε πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο ως το 2016, και αν η ελληνική ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει θα έπρεπε να πληρώσει τη ρήτρα, ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο παίκτης υποστήριζε ότι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του, με το Μουντιάλ της Βραζιλίας να τρενάρει τις εξελίξεις, δεδομένου ότι ο παίκτης ήταν στην αποστολή των «σομπρέρος», χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Άμα τη λήξει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο νεαρός στράικερ προσέφυγε στη Μεξικανική Ομοσπονδία για να αποδείξει ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με την Τίγκρες στον αντίποδα να παρουσιάζει ένα άλλο, το οποίο εξέπνεε το 2016.

Τον Αύγουστο η Ομοσπονδία δικαίωσε τον μεξικάνικο σύλλογο και ο παίκτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του καταθέτοντας προσφυγή στη FIFA.

Ωστόσο ο Πουλίδο έκανε ένα βήμα παραπάνω και προσέφυγε επίσης στο CAS για να αποδείξει ότι είναι ελεύθερος.

Το ίδιο διάστημα έκανε ατομικές προπονήσεις στην Ιταλία, αφού αρνιόταν να επιστρέψει στην Τίγκρες, με την οποία είχαν φτάσει να είναι κυριολεκτικά στα… μαχαίρια, δεδομένου ότι του έφραζε τον δρόμο προς το ευρωπαϊκό του όνειρο (Ολυμπιακός).

Περιμένοντας τη FIFA και το CAS να αποφανθούν για την υπόθεσή του, ο Μεξικανός επιθετικός παρέμενε στο Μιλάνο, για να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2015, όταν τελικά ήρθε στην Ελλάδα,  όχι όμως για τον Ολυμπιακό, αλλά για λογαριασμό του Λεβαδειακού.

Ο παίκτης, ο οποίος είχε πάρει από τη FIFA προσωρινή μπλε κάρτα, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τους Βοιωτούς, εκμεταλλευόμενος το συγκεκριμένο… παραθυράκι στον κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τη μεταγραφή του στους «πράσινους», όπως είναι φυσικό, να προκαλεί αίσθηση.

Έναν μήνα περίπου μετά την ενσωμάτωσή του στην ομάδα της Λιβαδειάς ο Πουλίδο ξεσκόνισε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κάνοντας το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέναντι στον Πλατανιά, όπου μάλιστα σκόραρε.

Εντέλει, με καθυστέρηση ενός έτους, ο παίκτης τον περασμένο Ιούλιο έπιασε… λιμάνι υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέγραψε οκτώ συμμετοχές και πέντε γκολ.

Ο Πουλίδο εν δράσει:

 
Mε τη φανέλα του Ολυμπιακού

Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικού

Oι αναφορές στα μεξικανικά ΜΜΕ:

Μεξικό: Η χώρα του σομπρέρο και των… απαγωγών

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απαγωγής είναι ως επί το πλείστον μέρη που θα επισκεπτόταν κάποιος αν ήταν πολεμικός ανταποκριτής, όμως υπάρχουν και ορισμένοι προορισμοί διακοπών όπου οι απαγωγές τουριστών είναι συχνό φαινόμενο.

Στο Μεξικό υπάρχουν 1.538 καταγεγραμμένες απαγωγές για το 2013. Στην πράξη είναι πολύ περισσότερες, αφού το 99% των απαγωγών δεν δηλώνεται.

Πού κινδυνεύετε: Πρακτικά παντού, αλλά κυρίως σε συνοριακές πολιτείες υπό τον έλεγχο των καρτέλ, όπως οι Τιχουάνα, Χουαρές και Ταμπίκο.

Ποιοι κινδυνεύουν: Τουρίστες και ντόπιοι, αν και στα περισσότερα αιματηρά επεισόδια εμπλέκονται κυρίως οι ντόπιοι.

Ποιοι απάγουν: Καρτέλ και μικροεγκληματίες του δρόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης