Συνεπής στο κρισιμότερο μέχρι στιγμής «ραντεβού» του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Μονπελιέ, επιβλήθηκε την Τρίτη για δεύτερη φορά των πρωταθλητών Γαλλίας, με 3-1 σκορ στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το «τρίποντο» οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους έξι βαθμούς και μόνο με… θαύμα θα χάσουν την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, δεδομένου ότι πλέον βρίσκονται στο +5 από την αποψινή τους αντίπαλο.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες με αυτή τη νίκη μπήκαν δυναμικά στο κόλπο για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, καθώς απέχουν μόλις ένα βαθμό από την Άρσεναλ και δύο από την πρωτοπόρο, Σάλκε, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Γκεζελκίρχεν.

Τα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν οι Μασάντο (4’), Γκρέκο (80’) και Μήτρογλου (82’), ενώ για το συγκρότημα του Ζιράρ σκόραρε με πέναλτι ο Μπελχαντά στο 66ο λεπτό.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δεδομένων των απουσιών (Κοντρέρας, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα) που είχε να διαχειριστεί.

Το σύστημα των Πειραιωτών ήταν το προσφιλές στον Πορτογάλο τεχνικό, 4-2-3-1, με τον Κάρολ κάτω από την εστία, και τους Τοροσίδη (δεξιά), Μανωλά-Σιόβα (κεντρικό δίδυμο) και Χολέμπας (αριστερά) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. 

Στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Μοντέστο, οι Γκρέκο και Αμπντούν ήταν στην αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης αντίστοιχα, ενώ ο Μασάντο ανέλαβε τον ρόλο επιτελικού χαφ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου. 

Ιδανικό ξεκίνημα και 1-0 με τον Μασάντο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο «Καραϊσκάκη» με στόχο ένα γρήγορο γκολ, που θα του έδιωχνε το άγχος και θα τον καθιστούσε φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.  Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα «ηνία» από την αρχή του ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν με γκολ από τα… αποδυτήρια.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Πάολο Μασάντο, που μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, σκόραρε και απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας.

Στο 4ο λεπτό, ο- εξαιρετικός σε ακόμη ένα ματς- Λεάντρο Γκρέκο κατάφερε να ξεφύγει από τον παίκτη που τον επέβλεπε και με μία συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή βρήκε αρχικά τον Αμπντούν και στη συνέχεια τον Μήτρογλου.

Ο επιθετικός των Πειραιωτών πλάσαρε βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ζουντρέν, εντούτοις, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.

Με την ψυχολογία στα ύψη από το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Ζαρντίμ συνέχισαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους και μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 11΄ ο Μανιάτης σέντραρε συρτά, ο Εμπιβά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, και ο Μήτρογλου βρήκε την ευκαιρία να κάνει το σουτ, βλέποντας τον πορτιέρε της Μονπελιέ να αποκρούει.

«Ξύπνησε» η Μονπελιέ

Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι πρωταθλητές Γαλλίας κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασαν… στροφές και έδειξαν να συνέρχονται από τη ψυχρολουσία του 0-1, καταφέρνοντας να ισορροπήσουν το ματς.

Όσο περνούσαν μάλιστα τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι γίνονταν ολοένα και πιο επικίνδυνοι για την εστία του Κάρολ.

Στο 31΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 όταν ο Χίλτον βρήκε τον Καμαρά αμαρκάριστο στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το πλασέ στην κίνηση που έκανε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζουρντρέν στο 53΄ με έξοδο του πρόλαβε την μπαλιά προς τον Μήτρογλου που ήταν μόνος του στην μεγάλη περιοχή και γλύτωσε έτσι την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.

 

Όπως και στο πρώτο μισό του αγώνα έτσι και στο δεύτερο, η Μονπελιέ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τους Αμπντούν και Μήτρογλου.

Το 1-1 των Γάλλων και απάντηση του Ολυμπιακού

Στο 66΄η Μονπελιέ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σιόβα στον Καμαρά. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπέλχαντά που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κάρολ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 

Μετά το γκολ της Μονπελιέ, οι φίλαθλοι στις κερκίδες του «Καραϊσκάκη» είδαν τον Ολυμπιακό να «ξυπνάει» και να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο.

 

Οι παίκτες του Ζαρντίμ επανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων έκλεισαν στα καρέ τους τους πρωταθλητές Γαλλίας και στο 67΄ έφτασαν μία ανάσα από το 2-1.

 

Ωστόσο το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών δεν έμελλε να έρθει σε αυτή τη φάση, αφού ο Ζουρντρέν πρόλαβε τον Μήτρογλου και έδιωξε σε κόρνερ.

 

Ο Αμπντούν, που ήταν από τους διακριθέντες των γηπεδούχων, έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77΄, όταν σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων απέκρουσε εντυπωσιακά.

 

Για να φτάσουν στο 80΄όταν οι Πειραιώτες κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας στο πρώτο δοκάρι οι αμυντικοί της Μονπελιέ έδιωξαν άσχημα την μπάλα και αυτή έφτασε στον αμαρκάριστο Γκρέκο που με πλασέ στην κίνηση έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Μήτρογλου έβαλε το «κερασάκι» στην… τούρτα

 

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Ιταλού ήρθε ακόμη ένα αυτή τη φορά από τον Μήτρογλου. 

Στο 82’ ο διεθνής επιθετικός με σουτ στην κίνηση μετά από ωραία σέντρα του Χολέμπας έκανε το 3-1, βάζοντας το «κερασάκι» στην… τούρτα για την ομάδα του Πειραιά, που καλό είναι να «ξεσκονίζει» τις… κοντομάνικες ευρωπαϊκές εμφανίσεις της.

Tα γκολ του αγώνα από το ιταλικό κανάλι…sky!

Κίτρινες: Γκρέκο, Μοντέστο, Μήτρογλου, Χολέμπας, Αμπντούν – Μποκαλί, Καμαρά, Τινάν

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (74′ Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87′ Φέισα), Μήτρογλου (90+2′ Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά (46′ Σαρμπονιέ), Μουνιέ (62′ Τινάν), Καμαρά.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (4 αγώνες)
Σάλκε 8 (8-5)
Άρσεναλ 7 (7-6)
Ολυμπιακός 6 (7-7)
Μονπελιέ 1 (5-8)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης