Ένας εκπληκτικός ημιτελικός Champions League ολοκληρώθηκε στο Άνφιλντ με την Λίβερπουλ να επικρατεί 5-2 της Ρόμα και να αποκτά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ρεντς» του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκαν 5-0 με δύο γκολ του Σαλάχ (35’, 45’), δύο του Φιρμίνο (61’, 69’) και ένα του Μανέ (56’) με αποτέλεσμα να πιστέψουν ότι «καθάρισαν» από νωρίς την πρόκριση.

Η Ρόμα όμως κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τον Τζέκο στο 81’ και τον Περότι με πέναλτι στο 85’ με αποτέλεσμα να διαμορφώσει το τελικό 5-2 και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο ματς-ρεβάνς των δύο ομάδων που θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένα οίκτο απέναντι στην ομάδα από την οποία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι δεν έδειξε ο Μοχάμεντ Σαλάχ και… παρέα του. Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο μέρος (36΄, 45΄+1), που δεν τα πανηγύρισε, ενώ με δύο ασίστ στην επανάληψη έδωσε την ευκαιρία στους Μανέ (56΄) και Φιρμίνο (61΄) να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-0 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο.

Από τη στιγμή που οι «γηπεδούχοι»… μυρίστηκαν κενά στην ιταλική άμυνα πίεσαν περισσότερο και στο 69΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Βραζιλιάνου στράικερ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, έστειλαν τους οπαδούς τους στα ουράνια (5-0).

Στο ποδόσφαιρο, όμως, τίποτα δεν τελειώνει εάν δεν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Οι «Ρωμαίοι» που είχαν πέσει στα… σχοινιά, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να σηκωθούν και με τα γκολ των Τζέκο (81΄) και Περότι (με πέναλτι στο 85΄) έμειναν «ζωντανοί» ενόψει του δεύτερου αγώνα, ελπίζοντας σε ανατροπή… τύπου Μπαρτσελόνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λίβερπουλ, πάντως, με την εμφάνισή της για 81 λεπτά απέδειξε ότι, εφόσον πάει στον τελικό, μπορεί να πάρει το 6ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο στο Κίεβο, πρώτο μετά το αλησμόνητο της Κωνσταντινούπολης το 2005 εναντίον της Μίλαν.

Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 35′, 45′ Σαλάχ, 56′ Μανέ, 61′, 69′ Φιρμίνο – 81′ Τζέκο, 85′ πεν. Περότι

Κίτρινες κάρτες: Άρνολντ, Λόβρεν, Χέντερσον – Ζεσούς, Φάτσιο

Κόκκινες κάρτες:


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ):
Κάριους, Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Τσαμπερλέιν (18′ Φαϊνάλντουμ), Σαλάχ (75′ Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90’+2′ Κλάβαν).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο):
Άλισον, Φάτσιο, Μανωλάς, Ζεσούς (67′ Περότι), Φλορέντσι, Ντε Ρόσι (67′ Γκοναλόν), Στρόοτμαν, Ναϊνγκολάν, Κολάροφ, Ουντέρ (46′ Σικ), Τζέκο.

Πριν το ματς οι οπαδοί της Λίβερπουλ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα έξω από το Άνφιλντ, ωστόσο δεν έλειψαν οι εντάσεις των οπαδών της Ρόμα με την αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης