Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε το φετινό Europa League, καθώς επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης, 2-0 του Άγιαξ. Τα γκολ που χάρισαν το τρόπαιο στους «κόκκινους διάβολους» σημείωσαν οι Πογκμπά (18’) και Μικιταριάν (48’).

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της και παράλληλα εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της ερχόμενης περιόδου. Πλέον μετρά πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους έχοντας παρακαταθήκη τρία τρόπαια Champions League (1968, 1999, 2008) και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1991). Εκτός Νησιού έχει κατακτήσει ακόμα μία φορά το ευρωπαϊκό Super Cup (1991), μία φορά το διηπειρωτικό (1999) και μία φορά Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τροπαιούχοι στο 24ο δευτερόλεπτο του τελικού έχασαν την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρουν με τον Πολ Πογκμπά, ενώ στο 10′ ο Φελαϊνί δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να ανοίξει το σκορ. Ο Άγιαξ απάντησε στο 15’ με σουτ του Τραορέ, ενώ το σκορ άνοιξε στο 18’. Ο Πογκμπά με σουτ είδε την μπάλα να κοντράρει στον Σάντσες και να ξεγελά τον Ονανά, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Ο τελικός «κλείδωσε» στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Μάτα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Σμόλινγκ πήρε την κεφαλιά και ο Μικιταριάν με προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο 87’ η Γιουνάιτεντ έχασε ευκαιρία να σκοράρει εκ νέου με τον Λίνγκαρντ να χάνει τετ-α-τετ, ενώ η αποθέωση ήρθε στο 90’ όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ μπήκε στο γήπεδο αντί του Μάτα! Στο τέλος του αγώνα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πανηγύρισε στον πάγκο με πατερίτσα την κατάκτηση του τροπαίου.

Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (ΕΡΤ1, COSMOTE SPORT 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 18′ Πογκμπά, 48′ Μικιταριάν

Κίτρινες κάρτες: Φέλτμαν, Γιουνές, Ρίντεβαλντ – Μικιταριάν, Φελαϊνί, Μάτα

Κόκκινες κάρτες:


Άγιαξ:
Ονανά, Φέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ (82′ Ντε Γιονγκ), Κλάασεν, Σένε (70′ Φαν ντε Μπεκ), Ζιγέτς, Τραορέ, Ντόλμπεργκ (62′ Νέρες), Γιουνές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (90′ Ρούνεϊ), Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ), Μικιταριάν (74′ Λίνγκαρντ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης