Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Κόροιβος Αμαλιάδας πέτυχε το στόχο της παραμονής στην Α1, με τον πρωτεργάτη της επιτυχίας, Χάρη Μαρκόπουλο να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

«Ευχή μου είναι να στεριώσει για πάντα στην Α1 ο Κόροιβος,» δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο τεχνικός της ομάδας της Ηλείας που όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες παραμονής του απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι αυτό. Άλλωστε υπάρχει χρόνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάρης Μαρκόπουλος δήλωσε αρχικά: «Σαφώς και πετύχαμε τον κύριο στόχο μας. Στο τέλος ζήσαμε ένα θρίλερ,αλλά τέλος καλό όλα. Κάποιος θα πλήρωνε πολλά χρήματα για να αποκομίσει τέτοιες πρωτόγνωρες εμπειρίες! Και προσέξτε… Εμπειρίες που καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Να κρέμονται σε μία κλωστή πολλά απο την αναμέτρηση των ομάδων του πατέρα-γιου».

Παρά τις 6 νίκες στον πρώτο γύρο και το μεγάλο «βήμα σωτηρίας» όμως… καθυστέρησε η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Ο Χάρης Μαρκόπουλος εξήγησε: «Ούτε θεωρητικά εγινε βημα σωτηρίας, ούτε καθυστέρησε η μαθηματική εξασφάλιση. Αυτή είναι η ομορφιά, η δυσκολία και η συναρπαστικότητα του αθλητισμού. Ηταν ένας συνεχόμενος ανήφορος που στό τέλος τον διαβήκαμε». Για τις σημαντικές εκτός έδρας νίκες τόνισε: «Η ομάδα μας είχε σαν στόχο να ειναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτητου αντιπάλου αλλά και ανεξάρτητα σε ποιο γήπεδο αγωνίζεται. Αλλά με την νίκη δεν υπογράφει κανείς μόνιμο συμβόλαιο. Αρκεί να σας θυμίσω ότι αρκετά παιχνίδια τα χάσαμε σε λεπτομέρειες δευτερολέπτων και στον πόντο». Πως εξηγεί να παίρνει ο Κόροιβος αποτελέσματα εκτός έδρας και όχι εντός από παιχνίδια με ομάδες στα μέτρα του; «Αυτό που σας είπα προηγουμένως. Οι λεπτομέρειες και το ίδιο το άθλημα γέρνουν σε ένα ματς για σένα και σε άλλα για τον αντίπαλο. Αλλωστε εκτος απο το γεγονος, όπως σας ειπα οτι κανεις δεν υπογραφει μόνιμο συμβολαιο με την νίκη, κανείς επίσης αθλητής, προπονητής, ομάδα δεν είναι αλάνθαστος. Εγιναν και λάθη. Αλλα απο αυτα μάθαμε και γίναμε καλυτεροι και σαν αθλητες και σαν προπονητές και σαν ομάδες,» απάντησε.

Τέσσερα τουλάχιστον παιχνίδια εντός (ΑΕΚ, Απόλλων, Αρκαδικός) και εκτός με Τρίκαλα χάθηκαν στο τέλος για τον Κόροιβο. Ήταν θέμα ατυχίας ή έφταιξε κάτι άλλο; «Μας είχαν υποσχεθεί το τζόκερ (σ.σ. χαριτολογώντας)… Αλλά το τζόκερ δεν τήρησε την υπόσχεση του… Όχι δεν ήταν θέμα ατυχίας. Ξέρετε μόνο στην κατασκευή ενός κτιρίου το ένα τούβλο πρέπει να μπέι ακριβώς δίπλα ή ακριβώς πάνω στο άλλο. Οταν η μπάλα φεύγει απο το χέρι δεν βάζεις ούτε μυστρί, ούτε αλφάδι. Στεφάνι και έξω χάνεις, στεφάνι και μέσα κερδίζεις. Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι λεπτομέρειες παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη και επιτυχία μιας ομάδας. Σε αυτά τα παιχνίδια στις κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε καθαρές αποφάσεις, όμως υπήρξαν πολλά περισσότερα παιχνίδια που τα κερδίσαμε με τον ίδιο τρόπο,» επισήμανε ο Μαρκόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλήθηκε να επιλέξει την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας στη σεζόν και είπε: «Σε αρκετά παιχνίδια είμασταν ευχαριστημένοι απο την προσπάθεια της ομάδας μας και απο την παρουσία μας. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιες στιγμές ίσως θα ήταν οι συνεχόμενες νίκες με Κηφισιά και Άρη στο πρώτο γύρο αφού ήταν εναντίον πολυ καλών ομάδων όπως έδειξε και η τελική βαθμολογία τους».

Για τον αγώνα κόντρα στον πατέρα του και τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ο Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε: «Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά θα σας πω μόνο τούτο: Είμαι υπερήφανος για τον πατέρα μου, είμαι υπερήφανος για την οικογένεια μου. Και ευχαριστώ τους γονείς μου που μου έδωσαν τέτοια ανατροφή με αρχές και αξίες».

Ποιοι είναι οι σπουδαιότεροι συντελεστές, ποια ήταν τα προτερήματα της ομάδας ως σύνολο και ποια στοιχεία θα θέλατε να αλλάξετε στον Κόροιβο αν τώρα αρχίζατε από την αρχή; «Πράγματι είχε συντελεστές η πορεία και η επιτυχία. Φέτος ο Κόροιβος είχε τον πιο υψηλο συντελεστή δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα,» απάντησε.

Υπάρχει MVP στην ομάδα; «Σαφέστατα. Η παραμονή μας στην κατηγορία (σ.σ. γελώντας). Δεν μπορώ να προσπεράσω και να μην πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο της Αμαλιάδας για την εμπιστόσύνη και την αγάπη του. Προσωπικά θα το κουβαλάω πάντα μαζί μου, ως φυλαχτό.

Τους ευχαριστώ, όπως και την διοίκηση του Κόροιβου που με εμπιστεύθηκε επι δυο συνεχόμενες χρονιές. Τους ευχαριστώ απο καρδιάς,» υπογράμμισε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους νέους παίκτες του Κοροίβου: «Νομίζω ότι αν δούμε την εξέλιξη των παιχτών μας παραγωγικά αλλά και ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Πάντα η λήψη απόφασης για την χρησιμοποίηση νεαρών παιχτών έχει το ρίσκο του αλλά και τη χαρά της δημιουργίας. Γνωρίζοντας ότι ένας νεαρός παίχτης θα έχει πολλές διακυμάνσεις και στην απόδοση του αλλά και στα συναισθήματα του κατα τη διάρκεια της σαιζόν χρειάζεται να υπάρχει υπομονή και επιμονή. Νομίζω ότι η ομάδα μας συνέχισε να έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίχτες και κυρίως στους νεαρούς ακόμα και όταν είχε αρνητικά αποτελέσματα»…

Για τον κόσμο της ομάδας της Αμαλιάδας είπε: «Εγώ θα τους απένειμα το μετάλλιο της λεγεώνας της τιμής. Ξέρετε η τιμητική αυτή διάκριση είναι η μέγιστη τιμή που αποδίδει η Γαλλική Δημοκρατία σε Γάλλους και ξένους πολίτες που διακρίνονται για το έργο τους και για την προσφορά τους στη Γαλλία και στα παναθρώπινα ιδανικά, και απονέμεται με Προεδρικό Διάταγμα. Για την προσφορά τους και τα ιδανικά τους και την συμπαράσταση τους λοιπόν».

Πριν κλείσει μίλησε αναφορικά σε όσα αποκόμισε στα δύο χρόνια του στην Αμαλιάδα: «Νομίζω ότι πρέπει να νιώθω ευλογημένος για τη δεύτερη χρονιά μου στον Κοροιβο.

Τις περισσότερες φορές η δεύτερη χρονιά μιας ομάδας ειναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά, πόσω μάλλον για την ομάδα μας η οποία εκπροσωπεί μια πόλη και κατ΄ επέκταση ένα νομό που δεν είχε ξανά παρουσίες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ εκτός απο μια χρονιά που φιλοξένησε μια άλλη ομάδα και έν μέσω μιας οικονομική κατάστασης που έχει επηρεάσει στο τρόπο σκέψης όλη τη χώρα.

Ήταν μια χρόνια που χρειαζόταν να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας, να είχαμε καθημερινά υπομονή και επιμονή και κυρίως καθημερινά διδασκομασταν καινούργια πράγματα και εμπειρίες, οι οποίες ειναι σαν φυλαχτό για τα επόμενα χρόνια».

Κλείνοντας, ερωτηθείς να προβλέψει το μέλλον του Κόροιβου και πως θα μπορούσε να εξασφαλιστεί στην Α1, ο Χάρης Μαρκόπουλος ευχήθηκε: «Υπάρχει κάποιος πουν γνωρίζει το μέλλον; Τι θα συμβεί αύριο; Απλά η δική μου ευχή και προσευχή είναι να στεριώσει for ever στην μεγάλη κατηγορία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης