Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 66-51. Το ματς τελείωσε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς 1.54 πριν την ολοκλήρωσή του διεκόπη, λόγω ρίψης κροτίδων και φωτοβολίδων των οπαδών του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια και αφού εκκενώθηκε το ματς επέστρεψαν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός. Επεισόδια σημειώθηκαν και εκτός γηπέδου, με τους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Το «τριφύλλι» επανέλαβε το επίτευγμα του 1999 και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα με break στο τελευταίο παιχνίδιΠρώτος σκόρερ για τους «πράσινους», που πανηγύρισαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ήταν ο Ρίβερς με 13 πόντους ενώ από τον Ολυμπιακό ο Αγραβάνης με 10. Να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» επανέλαβε το επίτευγμα του 1999 και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα με break στο τελευταίο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν για ακόμα μία φορά στη σειρά των τελικών καλύτερος και πέτυχε… ματ αφού έφτασε στη νίκη στο πιο καθοριστικό παιχνίδι. Οι «πράσινοι» κράτησαν τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κάνουν σωστή διαχείριση και να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με νταμπλ.

Εκτός από τον Ρίβερς, 12 πόντους σημείωσε ο Καλάθης, 11 ο Τζέιμς, μαζί με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ και 10 ο Παππάς, ενώ ακολούθησε με 8 ο Μπουρούσης. Για τον Ολυμπιακό εκτός από τον Αγραβάνη, οι υπόλοιποι παίκτες δεν έκαναν την διαφορά. Ο Πρίντεζης ολοκλήρωσε το ματς με 2/14 σουτ, ενώ 9 πόντους σημείωσε ο Σπανούλης με 2/11 σουτ.

(Το ματς διεκόπη λόγω ρίψης φωτοβολίδων και κροτίδων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτοβολίδες έπεσαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου

Ο φωτογράφος από την αναταραχή και τα καπνογόνα βρέθηκε στο έδαφος

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Ο Μιλουτίνοφ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παππάς με το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» μετά από πέντε προσπάθειες σημείωσε το 3-2. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού με τρίποντα του Παπανικολάου και δύο του Μάντζαρη, όμως οι «πράσινοι» επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 12-12 με πόντους των Μπουρούση, Καλάθη και Ρίβερς. Τελικά στο τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με βολή του Σπανούλη προηγήθηκε 17-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με σφικτή άμυνα περιόρισαν τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους σε ολόκληρη την περίοδο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων. Μετά το 19-14 που σημείωσε ο Παπανικολάου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισαν με τρίποντο του Καλάθι και άλεϊ ουπ τελείωμα του Γκιστ, ενώ ο Τζέιμς σημείωσε το 21-19. Με καλάθι του Αγραβάνη οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (21-21), ενώ με επί μέρους σκορ 11-2 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 34-23. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σπανούλης προσέφερε τέσσερις πόντους στους «ερυθρόλευκους» και ο Τζέιμς δύο στους «πράσινους» για να διαμορφωθεί το σκορ στο 36-27 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και πέτυχε για δεύτερο δεκάλεπτο μόλις 10, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει, θέτοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» με επιθετικές λύσεις από τους Καλάθη, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Μπουρούση «έτρεξαν» σερί 12-0 και προηγήθηκαν 48-27, ενώ ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαραθέσει μόνο τον Μιλουτίνοφ. Στο 30’ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με σκορ 57-37.

Στον επίλογο δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Αγραβάνη και ένα λέι απ από τον Γκριν ολοκλήρωσαν σερί 8-0, για το 43-57, το οποίο σταμάτησε ο Παππάς, 45-59. Ο Σπανούλης με τρίποντο σημείωσε το 48-59, όμως ο Ρίβερς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και πέτυχε το 48-62, 6 λεπτά πριν τη λήξη. Με κάρφωμα ο Σίνγκλετον το σκορ έφτασε στο 48-64, ενώ 2.56 πριν τη λήξη το ΣΕΦ γέμισε «φλόγες» από τα αναμμένα καπνογόνα. Οι κροτίδες ακολούθησαν και αφού έγινε μία-δύο επιθέσεις κακήν κακώς το ματς διεκόπη στο 1.54. Οι «πράσινοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια, όπου πανηγύρισαν το πρωτάθλημα και αφού το γήπεδο εκκενώθηκαν επέστρεψαν και επικράτησαν με το τελικό 66-51.

Τα δεκάλεπτα:
17-14, 27-36, 37-57, 51-66.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ):
Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

Το ΣΕΦ στις φλόγες…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φεύγουν για τα αποδυτήρια

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει έκκληση να αδειάσουν οι εξέδρες και να επαναρχίσει ο αγώνας

Ένταση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν κοντά στην αποστολή των «πράσινων»

Μονομαχία Μάντζαρη-Γκιστ

Ο Φώτσης πανηγυρίζει το τρίποντο που σημείωσε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης