Στο αρχείο βάζουν οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, που είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς πρωτοδικών, την επονομαζόμενη υπόθεση «coriopolis», που αφορά στους «στημένους» αγώνες της περιόδου 2008-2011.

Όπως αναφέρει το soccerplus.gr, δεν προτίθενται να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις κατά προσώπων που κατηγορούνται βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και θα δικαστούν τον Απρίλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και κατέχουν σήμερα θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, όπως είναι ο πρόεδρος της Super League κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ (ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς), που μελέτησαν τη δικογραφία, διαπίστωσαν ότι με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν έως το 2011, τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και του «στοιχηματισμού» παραγράφονται σε τρία έτη από την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε έναν μήνα από τη διάπραξή του.

Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση άσκησης πειθαρχικών διώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο προς την ΕΠΟ ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ζητήσει να διαπιστωθεί αν συντρέχουν κωλύματα στο πρόσωπο των κατηγορουμένων, ενώ καταγγελία προς τις αρχές, δικαστικές κι άλλες, έκανε προ ημερών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης