Λίγα βάζεις πολλά παίρνεις ήταν η περίπτωση της κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Premier League από την ομάδα της Λέστερ. Μεγάλα και αναπάντεχα τα κέρδη για όσους είχαν την έμπνευση να πιστέψουν στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι. 

Τον περασμένο Αύγουστο το να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λέστερ, που είχε σωθεί στο παρά πέντε πριν μερικούς μήνες, παιζόταν στα γραφεία στοιχημάτων 5000 προς ένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές, οι εβδομάδες και η Λέστερ έμενε πεισματικά στην κορυφή, τα γραφεία στοιχημάτων εξαναγκάστηκαν και σε αλλαγή πλεύσης των αποδόσεων. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τη Λέστερ, πέρα από τον ποδοσφαιρικό παροξυσμό σε όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει μείζον θέμα – ακόμη και ύπαρξης – σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες με χασούρα από 15 ως 30 εκ. ευρώ σε πληρωμές στοιχημάτων.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της Premier League έριξε στα «τάρταρα» τις εταιρίες στοιχημάτων
  

Πριν από λίγους μήνες, δημοσίευμα του «sbcnews», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η στοιχηματική εταιρία που ανήκει στο SkySports, θα χρειαστεί να καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 5 εκατ. λιρών στους παίκτες, που πόνταραν τις «αλεπούδες» για κατάκτηση της Premier League. 

Μάλιστα, το ποσό αυτό αφορούσε τα στοιχήματα μόνο του πρώτου 4μήνου της σεζόν, τότε που οι αποδόσεις κυμαίνονταν από 5000-1000. 

Στη Ladbrokes, 47 άτομα είχαν παίξει Λέστερ ενώ η απόδοση ήταν 5000/1. Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να ‘προσφέρουν’ ποτέ ξανά στο μέλλον για μια και μόνο ομάδα μια τέτοια απόδοση. Στην William Hill 25 άτομα πήραν το ρίσκο και πόνταραν στις «αλεπούδες», με το μεγαλύτερο ποντάρισμα να είναι περίπου 25 λίρες και το μικρότερο 5 λίρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιστορίες των παικτών του στοιχήματος που πίστεψαν στο θαύμα της Λέστερ και ρίσκαραν λίγα από τα χρήματα τους, συνεχίζουν να έρχονται στην… επιφάνεια.

Εκείνος που φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος νικητής είναι ένας παίκτης που πόνταρε 80 ευρώ ενώ η απόδοση ήταν 1500/1 και θα βάλει στους λογαριασμούς του περίπου 117.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Τelegraph», ένας άλλος ανώνυμος χρήστης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων στη Βρετανία πόνταρε 100 λίρες στη Λέστερ τον περασμένο Οκτώβριο, σε απόδοση 2000/1 και σήμερα έγινε πλουσιότερος κατά 200.000 λίρες.

Η εικοσάχρονη Karishma Kapoor στοιχημάτισε  80 ευρώ και κέρδισε… 117.000 από το 5000/1 της Λέστερ!

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που κυριολεκτικά «χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο». Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ένας άλλος οπαδός της Λέστερ επέλεξε να κάνει cash out και πήρε 29.000 λίρες στο στοίχημα που είχε βάλει και εκείνος υπέρ της κατάκτησης του τίτλου από τη Λέστερ με απόδοση 5.000/1.

Και για την ιστορία, 
 η απόδοση 5000/1, είναι η μεγαλύτερη απόδοση που νίκησε στην ιστορία του ποδοσφαιρικού στοιχήματος!

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Διαβάστε επίσης: H πρωταθλήτρια Λέστερ στους ισχυρούς του Champions League

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης