Bελτιωμένη, τουλάχιστον στα αμυντικά της καθήκοντα, παρουσιάστηκε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο δεύτερο παιχνίδι της με τον Μιχαέλ Σκίμπε στον πάγκο.

Πιο συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) από την Τουρκία στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη την Τρίτη στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες της «γαλανόλευκης» μολονότι επιθετικά ήταν ακίνδυνοι, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση που τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι είχε τη στιβαρότητα των ομάδων των Ρεχάγκελ και Σάντος, κατάφεραν να πάρουν ένα… ξεκούραστο «Χ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη, παρουσία του πρωθυπουργού μας, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τις εξέδρες μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Όπως είχε αφήσει να διαφανεί στις προπονήσεις που προηγήθηκαν, ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ενισχυμένη μεσαία γραμμή με επίσης τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ ο Φορτούνης έπαιζε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, που ήταν ο Μήτρογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνιστικά το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, αφού οι δύο ομάδες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανασταλτική λειτουργία τους. Ως εκ τούτου οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε κάποια μακρινά και κατά βάση άστοχα σουτ, που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 20′ με τον Γκοκχάν Γκονούλ, στο 25′ με τον Οζάν, στο 26′ με τον Τσαλχάνογλου και στις καθυστερήσεις με τον ίδιο παίκτη, με τις προσπάθειές τους να είναι άστοχες, ενώ η ελληνική ομάδα είχε μια πολύ καλή στιγμή με το σουτ του Μήτρογλου στο 39ο λεπτό που πέρασε μόλις άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Τούρκοι πίεσαν αλλά τότε ήταν η ώρα του Καρνέζη, ο οποίος σταμάτησε εντυπωσιακά στο 55′ το σουτ του Αρντά Τουράν, ενώ στο 62′ το σουτ του Σενκ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, αφού έκτοτε δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση.

Με τη νέα διάταξη η Εθνική βρήκε αμυντική ισορροπία και ηρεμία, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη μέση και μπροστά ο Σκίμπε έχει πολλή δουλειά να κάνει, αφού στην παραγωγή και στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού η «γαλανόλευκη» ομάδα θέλει αρκετή βελτίωση.

Τουρκία-Ελλάδα 0-0

Τουρκία: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81′ Τσαλχάνογλου), Γκονούλ, Τοσούν (64′ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν, Σαχάν, Οζιακούπ (63′ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (85′ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78′ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46′ Πέτσος), Φορτούνης, Μήτρογλου (70′ Γιάννου)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης