Καταμεσής των Κυκλάδων, υπάρχουν δύο νησιά που αποτελούν σύμβολο του ανέμελου ελληνικού καλοκαιριού. Τα Κουφονήσια της άγονης γραμμής μπορεί να έχουν αποκτήσει πια το δικό τους κοινό, παρολ’ αυτά η λιτή και απέριττη ομορφιά τους αποτελεί πάντα σήμα κατατεθέν. Γιατί όμως ο πληθυντικός «Κουφονήσια»;

Γιατί πρόκειται για δύο νησάκια: το Κάτω Κουφονήσι με τις λιγοστές κατοικίες και το γραφικό λιμανάκι στο οποίο καταφτάνουν τα εκδρομικά καραβάκια μεταφέροντας τουρίστες στις λίγες αλλά μαγευτικές παραλίες και το Πάνω Κουφονήσι το οποίο μέσα σε 3,5 τ.χλμ. «χωράει» 370 μόνιμους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Κουφονήσια έχουν και το παρατσούκλι «Μύκονος των Μικρών Κυκλάδων» και όχι άδικα αφού τα τελευταία χρόνια συρρέουν εδώ από σκαφάτοι μέχρι εναλλακτικοί κατασκηνωτές αλλά και λάτρεις του ποδηλάτη αφού ούτε άσφαλτος υπάρχει ούτε ΙΧ φυσικά. Μπορείτε λοιπόν να νοικιάστε ένα ποδήλατο, να κάνετε βόλτα στα σοκάκια στο Πάνω Κουφονήσι, να απλώσετε το κορμί σας σε μία από τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά αφού πρώτα έχετε αφήσει τα πράγματα σας στα πολύ οικονομικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα βρείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Που να πάτε;

Στις θαλασσινές σπηλιές των πειρατών.

Στη βόρεια πλευρά του Πάνω νησιού, βρίσκονται οι θαλασσινές σπηλιές που όπως λένε κρύβονταν οι πειρατές. Σπηλιές που έχει σμιλέψει η θάλασσα, λιλιπούτειες παραλίες, και ένας ιδανικός ψαρότοπος
Στην Κέρο.

Το πρωί, το μικρό νησί Κέρος έχει αρχαιολογικό του ενδιαφέρον. Πρόκειται για προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο ίσως το ίδιο σημαντικός όσο η Δήλος, καθώς είναι η «πατρίδα» των κυκλαδίτικων ειδωλίων του Αρπιστή και του Αυλήτη. Το βράδυ, από τον οικισμό στο Πάνω Κουφονήσι θα δείτε την κυρά της Κέρου απέναντι να αναδεικνύει τη μυστηριακή της σιλουέτα στο φεγγαρόφως.

Στο Κάτω Κουφονήσι

Εδώ υπάρχουν καμιά δεκαριά κτίσματα και μια ταβέρνα. Μόλις σας μεταφέρει το καραβάκι ξεκινάτε την πεζοπορία. Οι παραλίες Νερό, Πεζούλια και Φύκιο σάς περιμένουν.

Στο Πάνω Κουφονήσι

Απλή, λιτή και απέριττη ομορφιά στο μικρότερο σε έκταση κατοικημένο νησί των Κυκλάδων.
Ασπρισμένα σπίτια, γλάστρες με γεράνια, και το βράδυ το Πάνω Κουφονήσι ξεχειλίζει ζωή, κόσμο, ζωντάνια και κέφι.

Που θα κάνετε μπάνιο

Θα βουτήξετε μεμιάς στα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά στο Φοίνικα, το Φανό, την Ιταλίδα, το Πορί αλλά και στην Πισίνα, μια παραλία που υπερασπίζεται απόλυτα το όνομά της. 

Αν μπορείτε να βρεθείτε με σκάφος, στο Πάνω και Κάτω Κουφονήσι θα είστε οι τυχεροί γιατί θα έχετε τη δυνατότητα να αποκαλύψετε την παραδεισένια ομορφιά τοπίων και κρυφών παραλιών.

 Δείτε τιμές και δρομολόγια ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης