Οι φήμες ξεκίνησαν νωρίς φέτος. Έπειτα από τις απογοητευτικές πωλήσεις του Galaxy S9, ακούσαμε πολλές ιστορίες για τα “τρελά” χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο τηλέφωνο της σειράς Note της Samsung, ώστε να επαναφέρει την εταιρεία στο προσκήνιο. Πλέον, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση της συσκευής, έχουμε αρκετές πληροφορίες για να σχηματίσουμε μια καθαρή εικόνα για τη συσκευή.

Αρκετοί fans θα απογοητευτούν, καθώς η συσκευή δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το περσινό Galaxy Note8. Δεν θα δούμε σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές, ούτε κάποια “εγκοπή” να ενσωματώνεται στην οθόνη, ενώ η θύρα 3.5mm audio jack αναμένεται να παραμείνει, όπως και το Bixby button, το οποίο αναμένεται να λειτουργεί ταχύτερα και να προσφέρει περαιτέρω λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστερά - Οι κάμερες του S9+ - Δεξιά - Οι κάμερες του Note9

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων θα βρίσκεται σε νέα θέση, κάτω από τη διπλή κάμερα, η οποία αναμένεται να είναι σε οριζόντια διάταξη. Τα χαρακτηριστικά της κάμερας αναμένεται να είναι όμοια με αυτά του Galaxy S9+, άρα 12MP βαική κάμερα με εναλασσόμενο διάφραγμα (f/1.5-2.4) και tele αισθητήρα, με 12MP αισθητήρα και διάφραγμα f/2.4. Η μοναδική βελτίωση σε σχέση με τις δυνατότητες της κάμερας του S9+ αναμένεται να είναι η διάρκεια του super slow-motion (960fps), η οποία θα διπλασιαστεί. Η μπροστινή κάμερα θα είναι 8MP ενώ θα υπάρχει φυσικά και σαρωτής ίριδας.

Νέα χρώματα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, με το S Pen επίσης να αλλάζει εμφάνιση. Το Coral Blue είναι το χρώμα που ξεχωρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η οθόνη θα είναι 6.4″ Super AMOLED, με QHD+ ανάλυση και βελτιωμένη απεικόνιση υπό του ηλιακού φωτός, σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Το chipset της συσκευής θα είναι ο Snapdragon 845 για την κινέζικη και την αμερικάνικη αγορά, με τον οκταπύρηνο Exynos 9810 να τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή έκδοση, που υπάρχει και στα Galaxy S9 και S9+. Άλλες φήμες λένε ότι θα το δούμε με τον νέο Exynos 9820, ο οποίος εμφανίστηκε σε benchmark να ξεπερνά σε μετρήσεις τον ανταγωνισμό, αλλά και τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

Για πρώτη φορά, περιμένουμε να δούμε έκδοση στα 8GB/512GB, όσον αφορά στις μνήμες, ενώ αναμένεται να μπορεί να φτάσει έως και 1TB συνδυάζοντας και κάρτα microSD. Η βασική έκδοση θα έχει 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Η νέα έκδοση του stylus, S Pen, αναμένεται να λειτουργεί σαν Bluetooth τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως τη λήψη φωτογραφιών, έλεγχο αναπαραγωγής μουσικής και άλλα. Το S Pen επίσης λέγεται ότι θα φορτίζει ασύρματα, όταν θα είναι docked, άρα δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φόρτισή του.

Για τον ήχο, η Samsung συνεργάστηκε με την AKG και θα συμπεριλαμβάνονται και πάλι ακουστικά της εταιρείας στο πακέτο της συσκευής, αλλά η συσκευή θα έχει επίσης stereo ηχεία, που θα έχουν ρυθμιστεί από την AKG.

To λειτουργικό με το οποίο θα κυκλοφορήσει θα είναι Android Oreo 8.1 με το Samsung Experience UI.

Ένας από τους τομείς, στους οποίους πατά η εταιρεία φέτος για την προώθηση του Note9 είναι η αυτονομία, καθώς αναμένεται να έρθει με μπαταρία 4,000 mAh και πιθανώς να έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής έως τώρα, ενώ μέσω της γυάλινης πλάτης θα υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση. Η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει διπλό ασύρματο φορτιστή, όπου θα μπορείτε να επαναφορτίζετε ταυτόχρονα το τηλέφωνό σας μαζί με το Galaxy Watch.

Το Samsung Galaxy Note9 αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, 24 Αυγούστου στην Ελλάδα, στην τιμή των 1.049 ευρώ, σύμφωνα πληροφορίες του techblog.gr.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης