Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι θα εξασθενήσουν σταδιακά. Επίσης, βασικά χαρακτηριστικά για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το πρωί σημειώθηκαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμωνΟι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα και αύριο είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι

α) οι θυελλώδεις νότιοι  άνεμοι (7 με 9 μποφόρ), οι οποίοι από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις επόμενες ώρες και κατά διαστήματα έως και τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής.

Την Παρασκευή από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χάρτης βροχόπτωσης για τις επόμενες ώρες

Χάρτης νέφωσης τις επόμενες ώρες

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το πρωί σημειώθηκαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τις θαλάσσιες περιοχές των Κυθήρων, της Σάμου, της Ρόδου, του Καστελλόριζου, το Κρητικό πέλαγος, το νοτιανατολικό, κεντρικό και βορειανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο και το Καρπάθιο πέλαγος και το Στενό Καφηρέα.

Διαβάστε επίσης:

Κρουαζιερόπλοιο δεν κατάφερε να αποβιβάσει τουρίστες στο Ναύπλιο λόγω καιρού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης