Το γερμανικό ναυτικό έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βίντεο που δείχνει την πειρατική επίθεση που δέχτηκε στις 5 Απρίλη του 2010 το γερμανικού κοντέινερσιπ MV Taipan περίπου 500 μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Στο βίντεο , το οποίο γυρίστηκε από ένα ναυτικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από την ολλανδική φρεγάτα HNLMS Tromp, μπορείτε να δείτε ένα πειρατικό ταχύπλοο να πλησιάζει το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα, με το πλήρωμα να προσπαθεί να αποκρούσει την επίθεση με μάνικες πυρκαγιάς και συρματοπλέγματα. Αργότερα στο βίντεο -για το οποίο δεν υπάρχει καμιά εξήγηση γιατί κυκλοφόρησε μόλις τώρα- μπορείτε να δείτε πειρατές που επέβαιναν σε δύο ταχύπλοα να επιβιβάζονται στο σκάφος, το οποίο σε εκείνο το σημείο έστεκε ακίνητο μέσα στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποδεικνύεται, το MV Taipan είναι το ίδιο πλοίο που φαίνεται στο παρακάτω κλασικό πλέον κλιπ να κάνουν έφοδο Oλλανδοί πεζοναύτες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του σκάφους μετά από μια σύντομη ανταλλαγή πυροβολισμών με τους πειρατές.

Γνωρίζουμε από τα ρεπορτάζ πριν 5 χρόνια, πως το πλήρωμα κατάφερε να συγκεντρωθεί σε ένα δωμάτιο-καταφύγιο και να διακόψει την παροχή ρεύματος στο πλοίο, επιτρέποντας στους πεζοναύτες να εισβάλουν στο σκάφος και να συλλάβουν τους πειρατές λίγες ώρες μετά την αρχική πειρατεία.
Και τα 15μέλη του πληρώματος βρέθηκαν σώα και αβλαβή, τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

e-nautilia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης