ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αγαπητοί σπουδαστές,

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα από όλα, σας συγχαίρω για την επιλογή σας να φοιτήσετε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

                     

Με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αυτό του ναυτικού που έκανε περιζήτητο το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δώσουν την ώθηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Όμως, για να συνεχίσουν τα επαγγέλματα αυτά να είναι ανταγωνιστικά, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η εκπαίδευσή τους.

 

Προσωπικά, ως Υπουργός, αλλά και ως πατέρας τριών παιδιών, θεωρώ ότι η παιδεία είναι από τους πιο δυναμικούς παράγοντες ατομικής αλλά και συλλογικής προόδου.

 

Ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης είναι από τους βασικότερους στόχους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, και για να τον πετύχουμε θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη βρήκαμε λύση για το πρόβλημα της πρακτικής άσκησης. Παράλληλα, με σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση, συστήνεται στο Υπουργείο Γραφείο Σταδιοδρομίας για την ενημέρωση και την παροχή κατευθύνσεων και υποδείξεων προς τους δοκίμους.

 

Αγαπητοί σπουδαστές,

 

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, αισιοδοξία για το μέλλον με πίστη στις δυνάμεις σας, και να είναι το 2013 χρονιά δημιουργίας και προόδου για όλη την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης