Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η παραγγελία δόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη ενώ η έρευνα αναμένεται να αναταθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών . Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να καταθέσει και ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Διαβάστε ακόμα: Αντιδράσεις για τη δήλωση Σκουρλέτη περί «κουμπαρά» επιχειρηματιών με φόντο την Προεδρία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 14:58

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης