Ο προσωπικός γιατρός του Michael Jackson αγόρασε τo αναισθητικό Propofol στο Las Vegas και τα έστειλε στο Los Angeles σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο γιατρός Conrad Murray φαίνεται ότι αγόρασε τα φάρμακα το Μάιο, όταν και προσελήφθη από τον Βασιλιά της pop.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Jackson οφείλεται σε ανθρωποκτονία, οφειλόμενη κυρίως στο Propofol.

Ο Conrad Murray παραδέχθηκε ότι χορήγησε το φάρμακο στον Jackson την ημέρα που πέθανε, αλλά αρνείται κάθε άλλη κατηγορία.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, έκανε κάθε βράδυ μια ένεση με Propofol στον Jackson για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Φαρμάκων της Αμερικής ανακοίνωσαν, πάντως, ότι ο Murray δεν παραβίασε κάποιο κανόνα επειδή αγόρασε το φάρμακο στο Las Vegas αν και η άδεια του ισχύει για τη Nevada, την California και το Texas.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης