Αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα είναι η λογοτεχνική βραδιά ποιημάτων- διηγημάτων την οποία διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Κουίντα» και ο Τυpologos.com σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Λογοτεχνικά Βιβλία», τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη ροή του καλλιτεχνικού προγράμματος της λογοτεχνικής βραδιάς υποστηρίζει το θέατρο της Θεσσαλονίκης «Άρατος». Πιο συγκεκριμένα, παρουσιαστές κι αφηγητές της εκδήλωσης είναι οι ηθοποιοί, Ελένη Τριανταφύλλου και Νίκος Νικολαΐδης.
Το σενάριο της εκδήλωσης έγραψε ο δημοσιογράφος- συγγραφέας, Νίκος Μόσχοβος
Στην εκδήλωση θα ακουστούν ποιήματα και διηγήματα των εξής δημιουργών:
Ελένης Βεζύρογλου, Γεωργίας Σημίνη, Κατερίνας Τζωρτζακάκη, Πλούταρχου Πάστρα, Αντώνη Σ.Δούκα, Νίκου Σπιτάλα, Νίκου Μόσχοβου, Θεόδωρου Σαντά και Τόνιας Γιοβανοπούλου.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 7μμ
Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Varitimi Artistic Team.
