Έπειτα από τρεις ήρεμους γύρους στο Trump National Golf Club, στον τελευταίο γύρο του U.S. Women’s Open η ατμόσφαιρα «ζεστάθηκε», όταν ομάδες ακτιβιστών προχώρησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Υπήρξαν πολλές αιτήσεις για μετακίνηση του τουρνουά, το οποίο δόθηκε στο Trump National Golf Club το 2012, πολύ πριν από την επίσημη είσοδό του στην πολιτική, από τις ομάδες των γυναικών που υπενθυμίζουν τη ρητορική και τη συμπεριφορά της εκστρατείας του, η οποία στάθηκε αφορμή να χαρακτηριστεί μισογύνης. 

Οι πρώτοι ακτιβιστές κρατούσαν ροζ ομπρέλες, παρότι ήταν μία ζεστή και ηλιόλουστη μέρα, ενώ παράλληλα είχαν γραμμένα μηνύματα πάνω στα λευκά μπλουζάκια τους, καθώς έφταναν μπροστά από τη λέσχη.

«Αντιστέκομαι!». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα, σχηματισμένο από επτά γυναίκες, η καθεμία εκ των οποίων φορούσε από ένα γράμμα στο στήθος της. 

Στη συνέχεια γύρισαν και σχημάτισαν το μήνυμα: «Αυτό δεν είναι κανονικό». 

Η Εθνική ομάδα UltraViolet περίμενε μέχρι να δει τον πρόεδρο Τραμπ να φτάνει στο ιδιωτικό του δωμάτιο από όπου συνηθίζει να παρακολουθεί τους αγώνες, αποκαλύπτοντας ένα νέο μήνυμα στα μοβ μπλουζάκια που φορούσαν τα μέλη της ομάδας, στα οποία αναγραφόταν «θάψτε τον σεξιστή Τραμπ».

«Τα μπλουζάκια μας είναι το μήνυμά μας» δήλωσε η Μελίσα Μπράιν της Φιλαδέλφειας, εκπρόσωπος της ομάδας UltraViolet.

«Θέλουμε η USGA (United States Golf Association) να απαλλαγεί από το σεξιστικό άρμα, επειδή οι γυναίκες και οι άνδρες αξίζουν να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς και ότι οι σεξιστές δεν θεωρούνται πρεσβευτές του αθλητισμού» πρόσθεσε.

Μία ημέρα νωρίτερα είχε διοργανωθεί μια αυτοκινητοπομπή έξω από τους χώρους για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Όπως εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες, είμαι θύμα σεξουαλικής βίας» δήλωσε στο Reuters η Χοπ Σίνγκσεν από τη Νέα Υόρκη. «Έχω μπερδευτεί από το γεγονός ότι κάποιος με αυτό το παρελθόν βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για να αλλάξω αυτήν την κατάσταση θα το κάνω» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης