«Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει. Θα δώσουμε τον αγώνα εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο ασφαλιστικό, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «επιχειρήθηκε μετά τα σενάρια φόβου και τρομοκρατίας να εμφανιστεί μια ”light” εκδοχή που, όμως, επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη δομή και στην εσωτερική λειτουργία του συστήματος. Με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο πλήττει χαμηλοσυνταξιούχους και νέους, το θέμα είναι το σύστημα να μην είναι μόνον οικονομικά βιώσιμο, αλλά να έχει και κοινωνική αποτελεσματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας δεν ευθύνεται το κόστος εργασίας στη χώρα μας, αλλά την ευθύνη φέρουν η αύξηση του περιθωρίου κέρδους των επιχειρήσεων και μια σειρά άλλων μέτρων που δεν σχετίζονται με το εργατικό κόστος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το κόστος εργασίας την τελευταία δεκαπενταετία αυξήθηκε κατά 1%, ενώ η ανταγωνιστικότητα της χώρας υποχώρησε κατά 26,4%.

Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Μαΐου, 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. «Δηλώνουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση, όταν το νομοσχέδιο πάρει τον δρόμο ψήφισης του στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης