Ποιος δεν αγαπά τη βανίλια, αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που εμπλουτίζει αρωματικά και γευστικά πολλές από τις μαγειρικές παρασκευές μας;

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη βανίλια τόσο σαγηνευτική και την καθιστά αναντικατάστατη, αρωματική ύλη στις περισσότερες συνταγές;

Ας το ανακαλύψουμε…

Η ιστορία ξεκινά πριν από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι κάτοικοι του ανατολικού Μεξικού εκτίμησαν τις πολλαπλές χρήσεις στη γαστρονομία και τις θεραπευτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος των λοβών του λουλουδιού (Vanilla Planifolia) και άρχισαν να την καλλιεργούν συστηματικά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης