Φιλικές και ιστορικές χαρακτήρισε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης, Ρεζά Ραχιμί, τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία.

Ο Ιρανός αξιωματούχος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν από την αναχώρησή του για διήμερη, επίσημη επίσκεψη στη γείτονα χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, και τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, ο Ιρανός αντιπρόεδρος, μαζί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, θα συμμετέχει σε διμερές επιχειρηματικό φόρουμ, που θα διεξαχθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο φόρουμ θα λάβουν μέρος στελέχη 32 εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του Ιράν, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας Khondro, που θα συζητήσουν την προοπτική συνεργασιών από κοινού με Τούρκους συναδέλφους τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης