Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά στη μετατροπή μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας μας του 2001 σε ευρώ από την Goldman Sachs.
Για την υπόθεση αυτή είχε κάνει καταγγελίες Αυστριακός οικονομολόγος, μιλώντας για «συνδρομή και παρακίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της Ε.Ε. και έκθεση σε κίνδυνο της ευρωζώνης από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs».
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος με τη σειρά του την ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Αθανάσιο Κατσιρώβη, προκειμένου να εξετάσει εάν θα πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή, για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

