Περισσότερα από 200 είδη πιπεριάς που ευδοκιμούν στη χώρα μας μας δίνουν τη δυνατότητα και την επιλογή να τη βάλουμε ακόμη και καθημερινά στη διατροφή μας. Όλες οι πιπεριές, ακόμη και οι καυτερές, είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Α και C, ανεβάζουν την αντοχή, μειώνουν το αίσθημα πείνας, βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος και τέλος ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες οι κόκκινες πιπεριές αναφέρονται στον αμερικανικό κατάλογο Merck, σαν τρόφιμο που βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, στην όραση, στη μνήμη, την πέψη αλλά και την κατάθλιψη.
Οι πιπεριές χωρίζονται σε πέντε κύριες κατηγορίες.
· Οι στρόγγυλες κατάλληλες για γέμισμα
· Οι πιπεριές κατσίκας, όπως ονομάζονται, που είναι μακριές και κάνουν για ψητές
· Οι ψιλές κόκκινες καυτερές
· Οι κοντές πράσινες για τουρσί
· Και οι κόκκινες Φλωρίνης, όπως ονομάζονται, για σαλάτα
Διαλέξτε, λοιπόν, το είδος που θέλετε, ανάλογα με την εποχή, βρείτε μια ωραία συνταγή και βάλτε τις πιπεριές σαν κύριο γεύμα στο εβδομαδιαίο μενού σας.

