«Ωραία αυτοί έρχονται αλλά εμείς τι κάνουμε»; Το ερώτημα αυτό έθετε πρόσφατα σε βραδινή φιλική επιχειρηματική ομήγυρη, ελέω ημερών, εντεταλμένο υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρίας που ειδικεύεται στο «προμόσιον» μοντέλων συνεδριακού και όχι μόνο τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που έχει εστιάσει στα συμβαίνοντα περί την κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Μάλιστα σχολιάζοντας τις προθέσεις του συν- αρμόδιου υπουργείου (ΥΝΑ) για θέματα θαλασσίου τουρισμού σημείωνε με νόημα ότι δεν αποκλείεται οι τουρίστες που από-επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια να «χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους» αν δεν υπάρξουν λίνα προσεχώς συνδυαστικά προγράμματα που να καταδεικνύουν τη «σημασία» της προσέγγισης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο λόγος βέβαια για τις συνέργειες που φαίνεται ότι ακόμη να αναπτυχθούν παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον από τις διοικήσεις των λιμένων όπου παραβάλλονται κρουαζιερόπλοια καταβάλουν σοβαρότατες προσπάθειες για να επιλύσουν προβλήματα που ταλαιπώρησαν την κρουαζιέρα στο παρελθόν έχοντας και την υποστήριξη του ΥΝΑ.

Το τελευταίο ως γνωστόν επεξεργάζεται μέτρα για την τόνωση της κρουαζιέρας μέσα από την επίλυση προβλημάτων που είχε καταγράψει από ετών ο εκ των τομέων του θαλασσίου τουρισμού της χώρας.

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης