Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ήταν η γιορτή της μητέρας και η σκέψη του τί δώρο θα ήταν το κατάλληλο τριβέλιζε το μυαλό πολλών. Εκτός από το δικό μου που είμαι ένα αχαΐρευτο ρεμάλι κλπ κλπ κλπ. Τί είδους δώρο όμως είναι το κατάλληλο; Τα λουλούδια είναι πάντα μια επιλογή, ασφαλής αλλά και κοινότυπη μέχρι το σημείο βαρεμάρας. Σαν το τοστ στον τομέα του φαγητού. 

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Γερμανός επαγγελματίας αναβάτης FMX,  Luc Ackermann,  που αποφάσισε φέτος να πρωτοτυπήσει. Ο Luc και η μητέρα του, Melitta, έγιναν το πρώτο δίδυμο μητέρας – γιου στην ιστορία που εκτέλεσαν μαζί ένα tandem backflip σε μοτοσικλέτα freestyle motocross

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

.
“Η ιδέα ήταν της μητέρας μου, η οποία πάντα ήθελε να κάνει μαζί μου ένα backflip, ήδη από τα 50α γενέθλιά της”, λέει ο Luc Ackermann, εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το ιδιαίτερο δώρο προς τη μητέρα του. 

Μάνα και γιος «πετούν» μαζί με την FMX μοτοσικλέτα του, εκτελώντας ένα backflip περίπου 8 μέτρων σε ύψους και προσγειώνονται σε έναν αερόσακο.

 
“Αυτό ήταν το πιο συναρπαστικό άλμα της ζωής μου”, είπε ο Ackermann μετά την ασφαλή προσγείωση. “Είμαι πολύ περήφανος για τη μαμά μου που το έκανε”.

Η Melitta Ackermann διατηρεί ένα φυτώριο στο Mühlhausen μαζί με τον πατέρα του Luc, Dirk. Επομένως, ο Luc ήξερε ότι το να της δώσει ένα μπουκέτο λουλούδια για τη Γιορτή της Μητέρας δεν θα την εντυπωσίαζε ιδιαίτερα (σαν να κάνει κανείς σε εμένα δώρο ένα print ενός άρθρου μου, κάτι που να συνοδευόταν με μια αντίδραση αλά Ron Swanson).

Ωστόσο, το να “πετάς” σε μεγάλα ύψη και να κάνεις τούμπες προς τα πίσω είναι κάτι πολύ ξένο και καινούργιο για εκείνη και ήθελε πολύ και η ίδια να το ζήσει.

Μέχρι πρότινος, όπως η ίδια παραδέχεται, δεν μπορούσε καν να παρακολουθήσει τον γιο της να εκτελεί live τα εντυπωσιακά FMX ακροβατικά του που κόβουν την ανάσα. “Δεν μου αρέσει να βλέπω”, εξομολογείται η Melitta. “Μπορώ να κοιτάζω μόνο όταν τελειώνει και ξέρω ότι δεν έχει συμβεί τίποτα!”.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης