Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ήταν ένα πολύ καλό πρώτο βήμα προς την Σε οχήματα με διπλή μπαταρία θα υπάρξει επιπλέον επιδότηση 300 ευρώ!ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων από τους πολίτες, με στόχο τη σταδιακή μείωση της χρήσης βενζινοκίνητων οχημάτων. Η ανανέωση του στόλου, ο οποίος είναι αρκετά γερασμένος στη χώρα μας και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ρύπανση στο περιβάλλον, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη φάση του προγράμματος υπήρξαν αρκετά παράπονα κυρίως από τους δικυκλιστές οι οποίοι δεν είχαν ανάλογο όφελος σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων. Η επιδότηση κάλυπτε το 20% επί του κόστους της λιανικής τιμής προ φόρων του οχήματος με ανώτερο όριο τα 800€. Οι αντιδράσεις των εισαγωγέων και των εμπόρων δικύκλων φαίνεται πως πιάνει τόπο καθώς ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αύξηση του ποσού επιδότησης από το Υπουργείο Ενέργειας.

Το ηλεκτρικό Yamaha Neo's.

Σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημα δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, ωστόσο – σύμφωνα με το getelectric.gr – εκπρόσωποι του ΥπουργείουΓια το Seat Mo με ΛΤΠΦ στα 5.476€ με τη νέα επιδότηση η τιμή θα κατέβει στα 3.876€! ήδη συζητούν για αύξηση του ποσοστού επιδότησης στο 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με ανώτερο όριο τα 1.300€. Επιπλέον αυτής της αύξησης θα υπάρξει ακόμα ένα μέτρο το οποίο έχει σημαντική αξία στο θέμα των ηλεκτρικών δικύκλων. Το Υπουργείο Ενέργειας αναφέρει πως θα υπάρξει επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και για τη δεύτερη μπαταρία στον εξοπλισμό του δικύκλου. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που έχουμε δεύτερη μπαταρία στο όχημα θα υπάρχει επιπλέον επιδότηση 300€, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό επιδότησης ανεβαίνει στα 1.600€.

Το νεανικό Piaggio 1 Active.

Μην ξεχνάμε και την απόσυρση

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη ισχύει και η επιδότηση απόσυρσης του παλαιού δικύκλου με επιπλέον 400€, ενώ για τρίτεκνους/ΑΜΕΑ προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 500€. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου προκειμένου να ενισχυθεί η καμπάνια του εξηλεκτρισμού του στόλου οχημάτων στην χώρα μας. Ιδιαίτερα στα δίκυκλα τα οποία είναι ευέλικτα και μικρά σε μέγεθος μια τέτοια επιδότηση θα έλυνε σημαντικό κομμάτι του προβλήματος, από τη στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε να αποκτηθεί με όφελος 1.300€ από την λιανική τιμή προ φόρων.

Η παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πονοκέφαλος» τα ελαστικά στη βιώσιμη κινητικότητα

Οι κατασκευαστές οχημάτων επενδύουν στο καυτό θέμα της ανακύκλωσης μπαταριών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης