Του Νίκου Τσαμάνδουρα

18ος Αγώνας, 4 Νοέμβρη 2018

Μες τις εκπλήξεις από την 1η μέρα, το μαλαισιανό grand prix έμελλε να έχει ανατροπές μέχρι το τέλος, με νικητή το Marc Marquez χάρη στο..Valentino Rossi.

Έκανε εκκίνηση για σεμινάριο, είχε εξαιρετικά σταθερό ρυθμό, προηγήθηκε σε όλο τον αγώνα και άνοιξε διαφορά. Και όμως ακόμα και αν όλα αυτά συμβαίνουν, ακόμα και αν σε λένε Valentino Rossi το MotoGP παραμένει απρόβλεπτο και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα στο έπακρο. Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ήρθε η καταστροφή για τον Ιταλό πολυπρωταθλητή που έχασε «απαλά» τον πίσω τροχό του με αποτέλεσμα να χαρίσει τη νίκη στον ακόλουθο Marc Marquez, ο οποίος πήρε τα ρίσκα του από την 7η θέση και τελικά δικαιώθηκε παίρνοντας τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alex Rins πήρε τη 2η θέση, κάτι που κάνει βάσιμες τις «φοβίες» των υπολοίπων κατασκευαστών για το πόσο δυνατή θα είναι η Suzuki του χρόνου. Πίσω του τερμάτισε συμπληρώνοντας το βάθρο ο Johann Zarco, όντας η πρώτη Yamaha. Στην 4η θέση μετά από ένα πολύ «εργατικό» αγώνα τερμάτισε ο Maverick Viniales με το αίνιγμα της φθοράς των ελαστικών να παραμένει. Θυμίζοντας «Dani από τα παλιά» o Ισπανός αναβάτης του HRC πήρε την 5η θέση αφού άφησε πίσω του και τον Andrea Dovizioso.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Alvaro Bautista, μπροστά από το Jack Miller που παρά το καλό ξεκίνημα δεν κατάφερε να μείνει μπροστά. Ο έτερος αναβάτης της Alma Pramac Racing, Danilo Petrucci ήρθε ένατος, μπροστά από τον τοπικό ήρωα της Monster Yamaha Tech 3, Hafizh Syahrin. Ο μαλαισιανός αναβάτης γιόρτασε το αποτέλεσμα του σαν να ήταν νίκη, μιας και ξεκινούσε από την τελευταία θέση.

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι P.Espargaro, Pirro, Abraham και Iannone, ενώ αναλυτικά μπορείτε τα αποτελέσματα εδώ. Ο αγώνας στη Sepang ήταν ο προτελευταίος για τη φετινή σεζόν με την αυλαία να πέφτει στις 18 Νοέμβρη στη Valencia.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης