Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα πλέον εικονικά event της Moto Guzzi τα τελευταία χρόνια είναι το Fast Endurance Trophy. Τις Moto Guzzi V7 έχουν ετοιμάσει τα αδέρφια Guareschi (GCorse), ενώ τα ελαστικά είναι της Pirelli για όλους.Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα αγώνων αντοχής με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες της εταιρείας το οποίο πραγματοποιείται σε διάσημες πίστες της Ιταλίας με αναβάτες/λάτρεις της Guzzi. Η εκδήλωση το 2022 επιστρέφει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο και ο πρώτος αγώνας ήδη ολοκληρώθηκε στην πίστα της Vallelunga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρωτάθλημα του 2022 παίρνουν μέρος μοτοσικλέτες V7 οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αγωνιστικά μοντέλα. Ο κινητήρας είναι ο καινούριος 850 κ.εκ. δικύλινδρος ο οποίος έχει μόνο μια αγωνιστική εξάτμιση, ενώ το υπόλοιπο αγωνιστικό κιτ έχει αναλάβει η GCorse. Φέτος, οι αγώνες είναι τέσσερις στις πίστες της Vallelunga, της Cremona, του Mugello και του Misano με τον τελευταίο να περιλαμβάνει και νυχτερινή οδήγηση.

Εκκίνηση σε Le Mans στυλ!

Αλλαγή αναβάτη κάθε 15 λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φορμάτ του αγώνα είναι ιδιαίτερο. Στον αγώνα της Vallelunga που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου οι ομάδες αποτελούνταν από δύο αναβάτες και ο αγώνας είχε διάρκεια 60 λεπτά. Στο Mugello και την Cremona η διάρκεια του αγώνα είναι 75 λεπτά, ενώ στο Misano ο αγώνας έχει διάρκεια 90 λεπτά. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται σε στυλ Le Mans, με τους αναβάτες να πρέπει να τρέξουν προς τις μοτοσικλέτες στην άλλη πλευρά της πίστας και να ξεκινήσουν τον αγώνα. Οι αλλαγές αναβατών γίνεται κάθε 15 λεπτά και η δράση τόσο στην πίστα όσο και στα pit έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε τι έγινε στον πρώτο αγώνα του 2022 στην πίστα της Vallelunga.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερο χρώμα για το Moto Guzzi V7 του 2022

Η Travel έκδοση του Moto Guzzi V85TT σε πάει μακριά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης